اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

عدس پلو


2 پیمانه
برنج
1 پیمانه
عدس
100 گرم
گوشت چرخ کرده
1 عدد
پیاز
1 قاشق غذا خوری
زعفران
1/2 پیمانه
کشمش پلویی
به مقدار لازم
نمک و فلفل
به مقدار لازم
روغن جامد
1 عدد
سیب زمینی
عدس پلو


برای تهیه عدس پلو ، ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس می کنیم .

عدس ها را نیز پاک کرده ، شسته و روی حرارت می گذاریم تا بپزند .

در یک قابلمه متناسب با مقدار برنج آب ریخته و می گذاریم تا به جوش آید . آب روی برنج را خالی می کنیم و در قابلمه در حال جوش می ریزیم . یک قاشق آبلیمو و یا ماست را هم به برنج اضافه می کنیم تا برنج سفید تری داشته باشیم .

یکی دوبار برنج را به آرامی هم می زنیم و صبر می کنیم تا برنج به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم .

کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . یک لیوان آب سرد را به برنج اضافه می کنیم تا به دانه های برنج شوک وارد شود و برنج دانه بلند تری داشته باشیم  و بعد عدس های پخته شده را به برنج اضافه کرده و آبکش می کنیم .

کف قابلمه مورد نظر کمی روغن ریخته و سیب زمینی حلقه شده و یا ته دیگ مورد نظر را می چینیم و بعد برنج آبکش شده را روی سیب زمینی ها می ریزیم . در قابلمه دم کنی گداشته و قابلمه را روی شعله گاز قرار می دهیم و حرارت را بلند می کنیم تا بخار کند و بعد زیر شعله را کم می کنیم تا عدس پلو به مدت 40 دقیقه دم بکشد و آماده شود .

تا عدس پلو ما دم بکشد مواد دیگر را آماده می کنیم  .

گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و به آن کمی نمک و فلفل می زنیم . در تابه ای کمی روغن ریخته ( در حدی که کف تابه کمی چرب شود ) و گوشت چرخ کرده را در نآ تفت می دهیم تا آب گوشت و پیاز خشک شود و رنگ گوشت تغییر کرده و بپزد .

نصف پیمانه کشمش پاک شده را نیز در کمی روغن و یا کره تفت می دهیم و کنار می گذاریم .

در یک ماهی تابه کمی روغن می ریزیم و اجازه می دهیم داغ شود ، سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و چهارقاچ می کنیم و در روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا پیازها سرخ شوند و بعد روغن را روی برنج دم کشیده می ریزیم .

عدس پلو را در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن را با گوشت چرخ کرده ، کشمش و برنج زعفرانی پر می کنیم .

عدس پلو را با سالاد شیرازی و یا سالاد فصل میل کنید .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد