- زمان آماده سازی
- 40 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 20 دقیقه
- 3 لیوان
- آرد گندم
- 220 گرم
- کره
- 2 قاشق غذا خوری
- ماست
- 300 گرم
- خرما
- 1 قاشق چای خوری
- بکینگ پودر
- 5 قاشق غذا خوری
- گلاب
- 150 گرم
- گردو خرد شده
برای تهیه نان خرمایی ابتدا ، کره را به روش غیر مستقیم یا همان بن ماری ( روی بخار کتری و یا سماور ) باز می کنیم تا آب شود .
ماست و بکینگ پودر را باهم مخلوط کرده و به کره آب شده اضافه می کنیم و هم
می زنیم تا ماست و کره کاملا باهم ترکیب شوند . سپس آرد را کم کم اضافه
کرده و به مدت 3 دقیقه ورز می دهیم تا خمیر نرم و یک دستی به دست آید . (
ورز دادن بیش از اندازه خمیر باعث به روغن انداختن آن می شود )
حالا خمیر را داخل یک کیسه فریزر گذاشته و به مدت 2 ساعت کنار می گذاریم تا آماده شود .
تا زمان آماده شدن خمیر مواد میانی نان خرمایی را آماده می کنیم .
خرماها را شسته و پوست می گیریم . هسته خرما را نیز خارج کرده و به آن گلاب
، مغز گردو و در صورت تمایل رازیانه و یا دارچین اضافه کرده و داخل دستگاه
غذاساز می ریزیم تا پوره یک دستی به دست آید .
بعد از دو ساعت ، مقداری کمی خمیر را برداشته و کف دست پهن می کنیم و
مقداری از پوره خرما را که به شکل گلوله های کوچک درست کرده ایم را وسط
خمیر قرار داده و بعد خمیر را از اطراف جمع می کنیم و با دست کمی فشار می
دهیم .
تمام نان خرمایی ها را به همین روش آماده و در سینی فر چیده و در مرکز آن در صورت تمایل گردو قرار می دهیم .
و بعد سینی را در فری که از قبل گرم کرده ایم در دمای 180 درجه سانتی گراد
در طبقه وسط فر به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم تا بپزند . بعد از پخت گریل
را روشن کرده تا روی نان ها هم کمی طلایی رنگ شود .
بعد از پخت ، نان خرمایی را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم تا کاملا خنک
شود و سپس از سینی فر جدا کرده و در ظرف مورد نظر می چینیم .
- نان خرمایی کرمانشاهی بافت بسیار ترد و شکننده ای دارد . بنابراین قبل از خنک شدن کامل آن ، نان خرمایی را از سینی جدا نکنید .