
برای تهیه نان شیرمال ، ابتدا پودر خمیر مایه را در شیر ولرم ( شیری که گرم
باشد ولی دست را نسوزاند ) حل کرده و 10 دقیقه صبر می کنیم تا پف کند و
عمل بیاید .
شکر ، کره آب شده ، زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را در یک کاسه ریخته و
هم می زنیم تا تمامی مواد باهم ترکیب شوند . سپس خمیر مایه به عمل آمده را
نیز اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
آرد و نمک را باهم ترکیب کرده و 3 بار الک می کنیم و کم کم به مواد بالا
اضافه می کنیم تا مواد شیرمال از حالت چسبندگی خارج شده و به صورت خمیر نرم
و یکدستی شود .
خمیر به دست آمده را چندین بار به سطح کار می کوبیم .
کاسه را چرب کرده و خمیر را در آن قرار می دهیم و روی کاسه را با پارچه
تمیزی می پوشانیم تا خمیر به مدت 2 ساعت در جای گرمی استراحت کرده و حجم آن
دو برابر شود .
بعد از دو ساعت ، روی سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را با وردنه باز می
کنیم و به چند قسمت مساوی تقسیم کرده ، گلوله گلوله می کنیم .
هر بار یک گلوله از خمیر را برداشته با وردنه سطح آن را باز می کنیم و روی خمیر را با قاشق طرح می زنیم .
تمام خمیرها را به همین روش آماده و دوباره روی آنها را با پارچه ای می
پوشانیم و 30 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا دوباره کمی حجیم شوند .
سپس روی شیرمال ها را با ترکیب کره ، زرده تخم مرغ و مقدار کمی شیر رومال
کرده و در صورت تمایل روی آن کمی سیاه دانه یا کنجد می ریزیم و بعد شیرمال
ها را در فر در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار می
دهیم تا بپزند .
بعد از پخت شیرمال ها گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها نیز کمی طلایی رنگ شوند .