
آش آلو ، یکی از آش های خوشمزه و لذیذ ساوه است که طرز تهیه راحتی دارد و می توان آن را برای شب های سرد زمستان آماده و سرو کرد .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه آش آلو ( ساوه ) را آموزش می دهد .
برای تهیه آش آلو ، ابتدا نخود و لوبیا چیتی را از روز قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ آن برود .
یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا سرخ
شوند . سپس فلفل ، زردچوبه و پوره گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و تفت می
دهیم تا گوجه کمی پخته و به روغن بیافتد. رب گوجه فرنگی را نیز زده و تفت
می دهیم تا بوی خامی آن نیز گرفته شود .
نخود و لوبیای خیس شده را آبکش کرده و به مواد بالا اضافه می کنیم و بعد از
کمی تفت دادن ، به آن آب را اضافه کرده و زیر حرارت را کم می کنیم تا با
حرارت ملایم حبوبات ما به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزند و نرم شوند .
بعد از اینکه حبوبات پخته شد ، آلو بخارا را که از ۲۰ دقیقه قبل خیس کرده
ایم را به آش آلو اضافه کرده و اجازه می دهیم تا آلوها نیز بپزند . ( ۱۵ تا
۲۰ دقیقه زمان لازم است )
حالا رشته آش را هم اضافه کرده و اجاه می دهیم تا رشته ها نیز نرم و لعاب دار شوند .
بعد از اینکه آش آلو پخت و جا افتاد آن را در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می کنیم .
خواص آلو بخارا :
آلو بخارا برای از بین بردن حالت تهوع بسیار مفید است . بنابراین افرادی که
حالت تهوع و سرگیجه دارند ، می توانند روزانه چند عدد آلو مصرف کنند ..
طبع آلو سرد بوده و بنابراین گزینه مناسبی برای افراد گرم مزاج محسوب می شود .
آلو برای درمان کم خونی ، ضعف و خستگی نیز به کار می رود .
آلو ملین است و برای درمان یبوست نیز به کار می رود .