شنیده اید که آسایش بزرگان چیست
برای خاطر بیچارگان نیاسودن
به کاخ دهر که آلایش است بنیادش
مقیم گشتن و دامان خون نیالودن
همی ز عادت و کردار زشت کم کردن
هماره بر صفت و خوی نیک افزودن
ز بهر بیهده، از راستی بری نشدن
برای خدمت تن روح را نفرسودن
رهی که گمرهیش در پی است نسپردن
دری که فتنه اش اندر پس است نگشودن
پروین اعتصامی
به گزارش جام جم آنلاین ، همه ساله با نظرسنجی از خوانندگان خود در باره تجربه
سفرشان به شهرها، جزیرهها، خطوط کشتیرانی و هوایی، و تفرجگاهها پرسوجو
میکند و «جایزه بهترینهای جهان» را اهدا میکند.
خوانندگان این سایت شهرهای جهان را از نظر کیفیت زندگی، و از جمله غذا ردهبندی
میکنند. در رایگیری امسال بالاآمدن تعدادی از شهرها غیرمنتظره بود.
معلوم است که پاریس، پایتخت خوشخوراک جهان، به آسانی در ۳ رده اول جای دارد.
بوی نان گرم و شیرینیها و پنیرهای پاریس به هنر بیشتر شبیه است تا به غذا.
یک خواننده این سایت میگوید: «کیست که نتواند چند روز را در پاریس فقط با خوردن
نان باگت و پنیر بگذراند؟»
نان باگت فرانسه
در رای گیری امسال شهر «سن میگوئل دو آلنده» در ارتفاعات مرکزی مکزیک بخاطر
رستورانها و غذاهایش مورد توجه قرار گرفته است.
در آنسوی جهان، شهر چیانگ مای، بهترین شهر آسیا نام گرفته با غذای کلاسیک و
سرخ کرده «فد پک بونگ دانگ» که به معنی «صبحی درخشان با سس صدف» است.
این غذا را در بازارهای شبانه آماده میکنند تا صبح زود آن را بخورند.
غذای فرانسوی
جهانگردان خوش اشتها توجه کنند. در این لیست با شهرهایی آشنا میشوید که برای
غذا خوردن جا دارد به آنها سفر کنید.
۱۰. بوردو، فرانسه
دسر و شیرینی فرانسوی
۹. بارسلون، اسپانیا
غذای اسپانیایی
۸. چیانگ مای، تایلند
یک نوع غذای تایلندی
۷. سن میگوئل دو آلنده، مکزیک
غذای مکزیکی
۶. رم، ایتالیا
۵. بولونیا، ایتالیا
رستورانی در ایتالیا
۴. فلورانس، ایتالیا
ستیک مشهور فلورانس ایتالیا
۳. پاریس، فرانسه
غذای فرانسوی
۲. سن سباستین، اسپانیا
غذای دیگر اسپانیایی
۱. بیروت، لبنان
غذای لبنانی
بیروت، پایتخت لبنان، شاهد یک رنسانس فرهنگی است و بهترین راه برای مشاهده
صمیمیت بیروتیها، رفتن به رستوران «طاوله» در محله مرمیخائیل این شهر، و
لذت بردن از غذاهای خوشمزه آن است.
" جام جم "
طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی:
مواد لازم:
آرد برنج: 600 گرم
روغن جامد یا کره: 300 گرم
پودر شکر: 300 گرم
تخممرغ: 2 عدد
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
گلاب: 140 گرم
خرفه برای تزئین: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا سفیده و زرده تخممرغها را جدا کنید و سفیده را در ظرفی بریزید و با همزن برقی، آن را بزنید تا پفکی شود و از ظرف نریزد.
دو قاشق پودر شکر به سفیده اضافه کنید و مجددا آن را بزنید تا سفیده کشدار شده و بعد هل و بقیه پودر شکر را هم با مواد مخلوط کنید تا صاف و یکدست شود.
در نهایت، زردههای تخممرغ و گلاب را به مواد افزوده و مخلوط کنید. آرد برنج را دوبار الک کنید و کمکم به مایه شیرینی اضافه کنید و با قاشق هم بزنید و در ادامه سفیده زده شده را هم با مواد مخلوط کنید. خمیر آماده شده را به مدت یک شبانهروز در ظرف در بسته استراحت دهید.
فر را از قبل گرم کنید وکف سینی فر را با ورق کاغذ روغنی بپوشانید. از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و با دست آن را گرد کنید و با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید و با مهر روی آنها را مهر بزنید و کمی دانه خرفه بپاشید.
شیرینی را به مدت 10 دقیقه با دمای 150 درجه سانتیگراد در طبقه بالای فر قرار دهید. بعد از خاموش کردن فر، اجازه دهید شیرینی در فر بماند و خنک شود. وقتی کاملا سرد شد، از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف مناسب چیده و روی آنها را بپوشانید. لازم به ذکر است میتوانید به خمیر این شیرینی مقداری زعفران آب کرده اضافه کنید و نان برنجی زعفرانی تهیه کنید.
نان برنجی را با روغن محلی کرمانشاه درست کنید و از عطر و طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه شیرینی نخودچی:
مواد لازم:
آرد نخودچی: یک کیلو
پودر قند: 350 گرم
روغن جامد یا کره: 350 گرم
وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
پودر پسته: به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه این شیرینی ابتدا پودر قند را با کره یا روغن مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا کاملا پوک شود.
هل و وانیل را هم اضافه کنید و بعد آرد نخودچی الک شده را کمکم افزوده و با دست به آرامی ورز دهید که به روغن نیفتد و سفتی آن به اندازهای باشد که با دست بتوان به آن فرم داد.
میتوانید بعد تهیه خمیر، شیرینی را بپزید ولی بهتر آن است که یک شب به خمیر استراحت داده و خمیر را درون کیسه نایلونی و در یخچال بگذارید.
بعد از این مدت استراحت، مجددا آن را ورز دهید تا خمیر با حرارت دست شما گرم شود. سپس روی سطحی صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را با وردنه به قطر یک سانتیمتر باز کنید و با قالب مخصوص شیرینی نخودچی آن را قالب بزنید و در سینی فر چیده و روی آنها را پودر پسته بپاشید.
فر را از قبل گرم کنید و شیرینی را به مدت 8 تا 10 دقیقه در دمای 170 درجه سانتیگراد قرار دهید. مراقب باشید، این شیرینی خیلی زود آماده میشود، نباید زیر شیرینی تغییر رنگ بدهد. سینی را از فر بیرون بیاورید.
صبر کنید تا کاملا سرد شود و بعد به آرامی شیرینیها را از سینی جدا کرده و در ظرف مناسبی بچینید و روی آنها را بپوشانید. چنانچه بخواهید مدت طولانی این شیرینی را نگهداری کنید، از ظروف دردار استفاده کنید.
به فکر خود باشیم، خود را اصلاح کنیم.
اگر به خود نرسیدیم و خود را اصلاح نکردیم، نمی توانیم دیگران را اصلاح کنیم.
محمدتقی بهجت
تعداد: 12 نفر
مواد لازم :
کره ¾ پیمانه
تخم مرغ سه عدد
آرد کامل (سفید) دو پیمانه
پودر کاکائو (شیرین نشده) ¾ پیمانه
جوش شیرین یک قاشق چایخوری
بکینگ پودر ¾ قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
شکر دو پیمانه
وانیل دو قاشق چایخوری
شیر یک و نیم پیمانه
طرز تهیه :
1. تخم مرغ و کره را نیم ساعت در دمای اتاق قرار دهید. در همین زمان، کف قالب کیک را با روغن و قلم مو چرب کنید. کف قالب یک ورق روغنی قرار دهید. آن را چرب کنید و کمی آرد بپاشید. قالب را کنار بگذارید. در یک کاسه متوسط، آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، پودر کاکائو و نمک را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
2. فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه بزرگ، کره را با هم زن برقی حدود 30 ثانیه از درجه متوسط تا سریع هم بزنید. آرام آرام شکر را اضافه کنید و با سرعت کم هم بزنید تا کاملا با کره حل شود. کناره های ضرف را تمیز کنید و دو دقیقه دیگر هم بزنید.
تخم مرغ ها را دانه به دانه اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس وانیل را اضافه کنید. مرحله به مرحله و یک در میان مخلوط آرد و شیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست و نرم شوند. 20 ثانیه از سرعت متوسط تا زیاد آن را دوباره هم بزنید. مواد را داخل قالب آماده شده بریزید و سطح آن را صاف کنید.
3. کیک را به مدت 35 تا 40 دقیقه برای قالبی به عمق 20 سانتی متر، 35 دقیقه برای قالبی به عمق 23 سانتی متر و 45 تا 50 دقیقه برای قالبی به عمق 25 سانتی متر بپزید. یا می توانید برای اطمینان از پخت کیک یک قاشق چوبی وسط کیک فرو کنید و اگر خمیر به آن نچسبید، یعنی پخته است.
منبع:برترینها
پرشین پرشیا-کلوچه سنتی ایران یکی از شیرینی های خوشمزه است,طرز تهیه آن بسیار آسان و ساده,و در این مقاله با روش تهیه آن آشنا میشوید.
مواد لازم:
آرد سفید 3 پیمانه
روغن جامد 1 پیمانه
شکر 1/2 پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
هل 1قاشق مرباخوری
پکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
ابتدا شکر رادر هل وگلاب حل کرده بعد از آن در ظرفی جداگانه آرد وروغن وپکینگ پودر را مخلوط می کنیم سپس محلول گلاب وشکری را که داشتیم به آن اضافه کرده وبا دست به آرامی ورز دهید خمیر لطیف ونرمی به دست می آید آن را به وسیله وردنه پهن کرده به دلخواه قالب بزنید یا بایک چاقو ببرید.در فر به مدت 20 دقیقه با حرارت 180 درجه بگذارید بپزد.وقتی از فر درآوردید بگذارید مقداری سرد شود و بعد آنرا نوش جان کنید.
نگاه تند به زیردست، برای ترساندن آزاررسانی از نوع حرام است؛ و تبسم به عاصی
و گناهکار، برای تشویق، یاری بر معصیت است.
محمدتقی بهجت
سلام :
به اصرار دوستان دستور آشپزی و پخت شیرینی در ایام شیرین عید ارائه می دهیم
تشریف بیاورید و شیرین کام شوید :
پرشین پرشیا-برای تهیه خمیر ابتدا روغن جامد، ماست، بیکینگپودر و زرده تخممرغ را مخلوط کرده و آرد را بهتدریج به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مایه خمیر شود؛ به طوری که به دست نچسبد. نباید خمیر خیلی هم سفت شود.
مواد لازم:
زرده تخممرغ: یک عدد
ماست: ۱۲۰ گرم
روغن: ۱۰۰ گرم
آرد: به اندازهای که خمیر به دست نچسبد؛ حدودا ۱۶۰ گرم
بیکینگپودر: یک قاشق چایخوری
پودر بادام: ۲۵۰ گرم
پودر شکر: ۱۰۰ گرم
پودر هل: یک قاشق چایخوری
روغن مایع: دو قاشق سوپخوری
روش تهیه:
۱. برای تهیه خمیر ابتدا روغن جامد، ماست، بیکینگپودر و زرده تخممرغ را مخلوط کرده و آرد را بهتدریج به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مایه خمیر شود؛ به طوری که به دست نچسبد. نباید خمیر خیلی هم سفت شود.
۲.خمیر را در کیسهای نایلونی میگذاریم و اجازه میدهیم در دمای محیط یک تا دو ساعت استراحت کند. برای مواد داخلی قطاب پودربادام، پودرقند، پودرهل و روغن مایع را داخل کاسهای با هم مخلوط کرده و کنار میگذاریم.
۳. خمیر را به قطر نیمسانتیمتر باز میکنیم با کاتر گرد به قطر چهار تا پنج سانتیمتر خمیر را کاتر میزنیم. سپس یک قاشق چایخوری از مواد را داخل خمیر گذاشته و آن را گرد میپیچیم. اطراف خمیر را کاملا جمع میکنیم و آن را در دست گلوله میکنیم. این روش درست کردن قطاب به شکل قطاب یزدی است.
۴. پس از اینکه تمام خمیر را به شکل گلولههایی که میان آنها مواد بادامی گذاشتهایم درآوردیم آنها را داخل روغن داغ شناور و سرخ میکنیم.
۵. پس از سرخ شدن، قطابها را روی دستمال میگذاریم تا روغن اضافیشان گرفته شود. وقتی کاملا سرد شدند آن را داخل پودر قندی که با پودر هل مخلوط کردهایم، میغلتانیم.
مواد لازم:
۲ /۱ پیمانه شیر
۲ عدد زرده تخممرغ
۱۰ ق س سر پر آرد
نوک ق چ نمک
۲ /۱ ق چ بیکینگ پودر
یک سوم پیمانه کره آب شده + ۲ ق س
کمی زعفران دم کرده
چند قاشق پسته سبز
خرد شده برای تزئین
مواد میانی باقلوا
۲ پیمانه پودر بادام
۱ پیمانه پودر قند
۱ ق چ پودر هل
۳ ق س گلاب
مواد لازم برای شهد
۲ پیمانه شکر
۴ /۳و ۱ پیمانه آب
۴ /۱ پیمانه گلاب
۳ برش لیموترش
طرز تهیه:
۱. برای مواد داخل باقلوا پودر بادام را با پودر قند و هل مخلوط و کمکم گلاب را اضافه کنید تا به صورت خمیری سفت درآید.
۲. در این مرحله برای شهد شکر را با آب و برشهای لیمو روی حرارت بجوشانید. وقتی غلیظ شد گلاب را هم اضافه کنید. کمی که جوشید از روی حرارت بردارید.
۳. برای خمیر شیر و زردهها را با نمک و بیکینگ پودر و کره آب شده در ظرفی بریزید و با همزن مفتولی مواد رامخلوط کنید. دو قاشق از آرد را کنار بگذارید. بقیه را به مواد اضافه و ترکیب کنید.
۴. خمیر را ورز دهید. اگر شل بود، آرد اضافه کنید. خمیر آماده را در یک ظرف قرار دهید. روی آن را با یک کیسه بپوشانید و دو ساعت استراحت دهید. روی میز آردپاشی شده خمیر را باز کنید تا به ارتفاع ۳ میلی متر برسد و با قالب گرد کوچک قالب بزنید.
۵. روی خمیر قالب خورده کمی زعفران دم کرده بمالید. سپس با یک قاشق مرباخوری کمی از مواد میانی روی خمیر بگذارید. حالا خمیر را به حالت گل جمع کنید.
۶. همه مواد را به این صورت آماده کنید و روی سینی فر با فاصله از هم بچینید. کمی کره آب شده با قلمموی آشپزی روی باقلوا بمالید. سینی را در فر از پیش گرم شده با حرارت۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حرارت دهید تا زیر و روی باقلوا طلایی شود.
۷. سینی را از فر بیرون بیاورید. تا هنوز باقلواها داغ هستند آنها را در شربت بریزید تا چند ساعت بمانند. بعد مدتی در صافی بگذارید. در آخر روی آن پسته ریخته و در ظرف بچینید.
آنچه میدانید، عمل کنید؛
و در آنچه نمیدانید؛ احتیاط کنید تا روشن شوید؛
و اگر روشن شدید، بدانید که بعضی معلومات را زیر پا گذاشتهاید.
محمدتقی بهجت
به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، چهارشنبه آخر سال یا همان چهارشنبه سوری دوباره فرا میرسد، بنابر آمار اعلام شده از سوی مسئولان در حوادث آخرین چهارشنبه سال 94 سه نفر، سال 93 سه نفر، سال 92، 9 نفر و سال 91 نوزده نفر جان خود را از دست دادند و چند صد نفر نیز در طی این سالها دچار مصدومیت شدند، مصدومینی که در بین آنها دهها نفر دچار قطع عضو شدند یا بیناییخود را از دست دادند.
با وجود اینکه آمارها سال به سال نشان از کاهش جانباختگان و مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال است اما با این حال همچنان شاهد حوادث تلخ و مرگبار در روزهای منتهی به آخر سال و در چهارشنبه آخر سال هستیم و متأسفانه امسال آمار قربانیان این حوادث رو به افزایش است.
شامگاه هفتم اسفند ماه جاری در نخستین حادثه مرگبار، دو جوان حین ساختن مواد محترقه در شهر سقز جان خود را از دست دادند.
در حادثه مرگبار دیگری که شامگاه 20 اسفند ماه جاری در محله شهریار اردبیل به وقوع پیوست، هفت نفر جان خود را از دست دادند و چهار نفر نیز دچار مصدومیت شدند؛ بیاحتیاطی، تهیه و تولید مواد محترقه دستساز سبب انفجار در یک منزل مسکونی علت اولیه این حادثه اعلام شد.
قربانیان حوادث چهارشنبه آخر سال تنها افرادی نیستند که با مواد محترقه و خطرناک سروکار دارند بلکه شهروندانی که ناظر حوادث خطرناک چهارشنبه آخر سال بودند نیز در موارد متعددی دچار مصدومیت، قطع عضو شده یا بینایی خود را از دست دادهاند سال گذشته یک مرد چهل و پنج ساله در رباط کریم بر اثر صدای انفجار مواد محترقه دچار ایست قلبی شدو جان باخت.
مدیر اجرایی صنف رنگفروشان تهران با اشاره به خطرات ادغام مواد محترقه و اکیل و سرنج میگوید: استفاده از این مواد به هیچ عنوان توصیه نمیشود، در موارد بسیاری افراد هنگام ادغام این دو ماده به دلیل شرایط نامناسب محیط و عدم اطلاع از واکنشهای شیمیایی دچار حادثه میشوند، برخی گمان میکنند فقط این مواد به هنگام عمل کردن و پس از پرتاب دچار جرقه و انفجار میشوند در صورتیکه ممکن است هنگام فعل و انفعالات این دو ماده جرقه، انفجار و اشتعال به وجود بیاید، این مواد از مقدار کم تا زیاد آنها میتواند خطرآفرین باشد.
تصاویر زیر تنها گویای گوشهای از مصدومان حوادث چهارشنبه سوری در سال های گذشته است:
" جام جم "