طرز تهیه شیرینی پفکی یا مرنگ:
مواد لازم:
سفیده تخممرغ: 5 عدد
وانیل و پودر هل: به میزان لازم
آب لیمو ترش: یک قاشق چایخوری
پودر شکر: 2 لیوان
طرز تهیه:
برای تهیه این شیرینی ساده سفیده تخممرغها را در ظرفی گود بریزید و با همزن برقی، آنقدر بزنید تا سفیده سفت و پفکی شود و از ظرف نریزد. پودر شکر را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید تا مایه کشدار شود.
وانیل و آبلیمو و پودر هل را هم افزوده و مخلوط کنید.
فر را از قبل گرم کنید. یک ورق کاغذ روغنی، کف سینی فر بیندازید.
مواد را در قیف بریزید و از سر قیف شکوفهزنی استفاده کنید.
شیرینی را با فاصله روی سینی جای دهید. این شیرینی را به مدت 10دقیقه با دمای 140 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.
بهتر است بعد از 5 تا 7دقیقه، فر را خاموش کنید و اجازه دهید شیرینی با گرمای فر پخته شود و پس از سرد شدن از فر بیرون آورید.
همچنین میتوانید مقداری از مواد شیرینی را در ظرف دیگری بریزید و کمی رنگ خوراکی مورد نظر خود را به آن اضافه کنید و دو رنگ شیرینی تهیه کنید.
" پایگاه خبری تحلیلی اعتدال "
فرمانده اگر از رژه راضی بود ، می گفت : گروهان ، خیلی خوب .
اون روز تو هوای گرم آبادان ، همه ام بیحال ، رژمون تعریفی نداشت .
فرمانده : گروهان ، حیف نان ! ناگهان یکی جواب داد: استوار ، بی خیال !
تمام جایگاه زدن زیر خنده !
بقیّه تمرینم لغو شد !
آیت الله موسوی اصفهانی در کتاب گرانسنگ مکیال المکارم احادیثی را که دلالت بر این ویژگی امام مهدی (عج) می کنند ، اشاره نموده است:« محبّت آن حضرت علیه السّلام به مؤمنان و محبّت مؤمنان به آن حضرت از مهمترین انگیزههای دعا کردن برای آن حضرت و درخواست تعجیل فرج آن جناب از پروردگار متعال است.
و امّا: دستههای مختلفی از اخبار بر محبّت آن حضرت علیه السّلام نسبت به مؤمنین دلالت دارد، از جمله:
١ -احادیثی که دلالت میکند: امام ...به منزلۀ والد مهربان و پدر شفیق و برای آنها از پدر هم مهربانتر است. ٢ -اخباری که دلالت دارد: شیعیان به منزلۀ برگهایی برای درخت امامت هستند. ٣ -روایاتی آمده که: امام به خاطر حزن شیعیانش محزون و در مصایب آنها متأثّر و در بیماری آنها متألّم میگردد. ۴ -احادیثی که دلالت میکند: امام علیه السّلام برای شیعیانش و در حق آنان دعا میکند. ۵ -روایاتی دلالت دارد که: امام علیه السّلام انفال و مانند آن را برای شیعیانش در زمان غیبت مباح نموده است. ۶ -اخباری دلالت میکند که: امام علیه السّلام برای دوستانش دادرسی میکند، در موارد بسیار نیز این امر اتفاق افتاده که بعضی از آنها را در این کتاب آوردهایم. ٧ -آنچه دلالت میکند که امام علیه السّلام در تشییع جنازۀ مؤمن حاضر میشود. ٨ -احادیثی که حاکی از گریستن امامان علیهم السلام هنگام گرفتاری دوستانشان و هنگام وفاتشان و غیر اینها میباشد.»(۱)
با توجه به موارد فوق الذکر«ما هرچه داریم، به واسطه فیض و لطف و محبّت اهل بیت است؛ امّا ایشان در برابر محبّت بیکرانشان چیزی از ما نمی خواهند؛ چرا که محبّت ایشان علیه السلام خدا گونه است؛ ولی شرط محبّت این است که ما نیز شرط وفا را نگه داریم.
طرز تهیه سوهان عسلی:
مواد لازم:
شکر: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
کنجد: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
اول شکر را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. کمکم ذوب میشود.
عسل و روغن مایع را هم به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا کاملا کاراملی شود.
وقتی شکر ذوب شد کنجد را درون آن بریزید و به هم بزنید.
کف یک سینی را از قبل کمی چرب کنید و سریع از مواد ذوب شده با قاشق با فاصله در دیس بریزید.
بعد از چند دقیقه شیرینی خنک شده و از سینی جدا میشود. سوهانها را در یک ظرف ریخته و روی آنها را بپوشانید که در معرض هوا قرار نگیرند.
شما میتوانید در چند مرحله و به جای کنجد از چند نوع مغز استفاده کنید و سوهان عسلی متنوع درست کنید.
برای درست کردن سوهان عسلی باید سریع عمل کنید، اگر مواد سرد شوند ریختن روی سینی دشوار میشود,به همین منظور به مقدار کم و در چند مرحله تهیه کنید.
طرز تهیه شکر پاره:
مواد لازم:
آرد: 2 لیوان
تخممرغ: یک عدد
پودر قند: 6 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
کره: 100 گرم
زرده تخممرغ: برای روی شیرینی یک عدد
زعفران آب کرده: یک قاشق غذاخوری
شهد آماده شده: یک لیوان
طرز تهیه:
برای تهیه شهد، یک لیوان شکر را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بجوشانید تا غلیظ شود. کمی آبلیمو و گلاب به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.
کره را در دمای محیط قرار دهید تا گرم شود. آرد، بکینگ پودر و پودر قند را باهم چند بار الک کنید.
زعفران آب کرده و تخممرغ را به آرد اضافه کنید و بعد کره را بریزید و با دست ورز دهید تا مخلوط شوند و خمیری لطیف حاصل شود.
در این مرحله روی سطحی صاف، نایلون پهن کنید و خمیر را به قطر نیم سانتی باز کنید. بعد با قالبهای کوچک، مخصوص شیرینی عید خمیر را قالب بزنید و در سینی چرب شده بچینید و در دمای 160 درجه سانتیگراد، به مدت 10 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم شده قرار دهید.
روی آنها را زرده تخممرغ بمالید و بگذارید طلایی شود. شیرینی را از فر بیرون آورده و شهد را کمکم روی آنها بریزید. این کار را چند بار با فاصله انجام دهید تا شربت به خورد شیرینی برود و جذب شود.
با چای یا شیر داغ و این شیرینی ساده از دوستان در ایام عید پذیرایی کنید.
من
پیامبر مردمی هستم
که بت پرست خواهندشد
تمام تو
یک روز
درازدحام
برقلب من
نازل شد
پس ازآن
به غارتنهایی خودرفتم
و
با تبربت بزرگ
بازگشتم
کسانی که
بارسالت من
به توایمان می آورند
دشمنم می شوند
ازنیل سینه ات
عبورمی کنم
و
آن سوی اعجاز
بادست نجات یافتگان
پیش چشم پدرم
به صلیب کشیده خواهم شد
با پیراهنی
که تو
آن را
از روبرو
دریده ای ........
" دکترافشین یداللهی "
" پایگاه خبری تحلیلی اعتدال "
طرز تهیه شیرینی کشمشی:
مواد لازم:
***************
کشمش پلویی: یک لیوان
آرد:350 گرم
تخممرغ: 3 عدد
وانیل: کمی
روغن: 180 گرم
پودر قند: 350 گرم
طرز تهیه:
پودر قند و روغن را در یک ظرف گود بریزید و آنقدر آن را بزنید که از ظرف نریزد.
کشمش و آرد را هم مخلوط و در انتها همه مواد را یکجا کنید.
فر را از قبل گرم کرده و سینی فر را با یک ورق کاغذ روغنی پوشش دهید.
مواد را در قیف ریخته و منظم و با فاصله روی کاغذ روغنی بریزید و سینی را در فر قرار دهید.
این شیرینی در دمای 160 درجه سانتیگراد و به مدت 5 تا 8 دقیقه پخته میشود.
بلافاصله بعد از پخت آن را از کاغذ جدا کنید و در ظرف مناسبی چیده و روی آنها را با سلفون بپوشانید تا نرم و تازه بمانند. شیرینی کشمشی را با چای یا شیر داغ میل کنید.
طرز تهیه کلمپه کرمان:
مواد لازم:
آرد: 900 تا 1000 گرم
روغن جامد یا کره: 350 گرم
تخممرغ: 2 عدد
شکر: 250 گرم
شیر و آب ولرم: یک فنجان
پودر هل یا عرق هل: مقدار لازم
خرما: نیم کیلو
گردوی خرد شده: یک لیوان
پودر زنجبیل، هل و جوز هندی: از هر کدام به میزان لازم
پودر پسته: برای تزئین به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا تخممرغها را در ظرفی بشکنید و با هل یا وانیل و روغن مخلوط کنید.
آرد را قبلا الک کرده و کمکم به مواد اضافه نمایید.
سعی کنید آب و شیر را به میزان مساوی با مواد افزوده و خوب هم بزنید تا خمیر لطیفی حاصل شود.
هسته خرماها را درآورید و با جوز هندی رندهشده و پودر زنجبیل و گردوی خرد شده، مخلوط نموده و خمیریشکل شود و این خمیر، مواد میانی کلمپه است.
از خمیر، به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در دست آن را باز کنید و از مواد میانی، مقداری وسط خمیر باز شده بگذارید و دوباره آن را ببندید و با فاصله در سینی فر چیده و روی آن مهر بزنید و پودر پسته بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت 15 دقیقه قرار دهید.
سپس از فر بیرون آورده و در ظرف دردار گذاشته و با چای یا شیر داغ از مهمانان خود پذیرایی نمایید.
اگر بی تفاوت باشیم و برای رفع گرفتاریها و بلاهایی که اهل ایمان بدان مبتلا
هستند دعا نکنیم، آن بلاها به ما هم نزدیک خواهد بود.
محمدتقی بهجت
***
روی گشاده؛ بهترین صدقه
تا به کی جان کندن اندر آفتاب؟ ای رنجبر!
ریختن از بهر نان از چهره آب، ای رنجبر!
زین همه خواری که بینی زآفتاب و خاک و باد
چیست مزدت جز نکوهش با عتاب؟ ای رنجبر!
از حقوق پایمال خویشتن کن پرسشی
چند میترسی ز هر خان و جناب؟ ای رنجبر!
جمله آنان را که چون زالو مکندت، خون بریز
وندر آن خون دست و پایی کن خضاب، ای رنجبر!
دیو آز و خودپرستی را بگیر و حبس کن
تا شود چهر حقیقت بیحجاب، ای رنجبر!
حاکم شرعی که بهر رشوه فتوا میدهد
که دهد عرض فقیران را جواب؟ ای رنجبر!...
پروین اعتصامی