
برای تهیه باقلا پلو با ماهیچه برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک می گذاریم تا خیس بخورد .
ماهیچه را با مقدار کمی آب می گذاریم تا به جوش آید و بعد کف روی گوشت را می گیرم تا آب گوشت شفاف شود و بعد یک عدد پیاز و دو حبه سیر را اضافه می کنیم و در قابلمه را می بندیم تا ماهیچه با حرارت ملایم بپزد .
در یک قابلمه متناسب با حجم برنج آب می ریزیم . وقتی به جوش آمد باقلا سبز پاک شده را به آن اضافه می کنیم . بعد از 10 دقیقه آب روی برنج را خالی کرده و به باقلاها اضافه می کنیم .
یکی دوبار برنج را به آرامی هم می زنیم و صبر می کنیم تا برنج به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم .
کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . شوید تازه خرد شده را در این مرحله اضافه می کنیم و بعد برنج و شوید و باقلا را آبکش می کنیم .
ته قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را کف آن پهن می کنیم و برنج آبکش شده را به آرامی روی ته دیگ ریخته و 3 قاشق زعفران دم کرده را روی برنج می ریزیم و در قابلمه دمی می گذاریم و زیر حرارت را بلند می کنیم تا باقلا پلو کمی بخار کند و بعد زیر آن را کم می کنیم تا با حرارت ملایم در مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد .
در یک ماهی تابه کمی روغن می ریزیم و اجازه می دهیم داغ شود سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و چهارقاچ می کنیم و در روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا پیازها سرخ شوند و بعد روغن را روی باقالی پلو دم کشیده می ریزیم .
یک عدد پیاز را خلالی کرده و با کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود . زردچوبه و فلفل را هم می زنیم و سپس رب را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود . گوشت را به پیاز داغ اضافه کرده و اجازه می دهیم تا گوشت کاملا سرخ شود و بعد آب گوشت را هم از صافی رد می کنیم و به مواد بالا اضافه می کنیم . به مقدار مورد نیاز نمک می زنیم و اجازه می دهیم تا گوشت نیم ساعت دیگر بپزد تا آب گوشت کشیده شود و فقط مقدار کمی آب در ته قابلمه بماند .
باقلا پلو با ماهیچه را در ظرف مورد نظر کشیده و با سالاد شیرازی نوش جان می کنیم .