
برای تهیه شیرینی تاتلی شانه ، ابتدا شربت آن را آماده می کنیم . دو قاشق
شکر ، آب و گلاب را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید .
سپس اجازه می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند و کمی غلیظ شود و
بعد از روی حرارت برداشته ، زغفران را به ان اضافه کرده و در جای خنکی قرار
می دهیم تا کاملا سرد شود .
برای مواد میانی شیرینی تاتلی شانه هم پودر گردو ، ۱ قاشق پودر شکر ، پودر هل و کمی گلاب را باهم ترکیب می کنیم تا مانند خمیر شود .
برای تهیه خمیر ، ابتدا یک عدد تخم مرغ کامل و یک سفیده تخم مرغ ، پودر شکر
، کره به دمای محیط رسیده و نرم شده ، کمی اسانس و یا پودر هل ، ماست ،
پودر نارگیل و نشاسته ذرت را داخل کاسه ای ریخته و آنقدر هم می زنیم تا
تمامی مواد کاملا باهم ترکیب شوند . سپس آرد را کم کم اضافه کرده و ورز می
دهیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید . ( مقدار آرد این دستور ۲ تا ۲٫۵
پیمانه است که برای من ۲ پیمانه کافی شد )
حالا از خمیر ، به اندازه یک گردو برداشته و روی شانه باز می کنیم . ( بهتر
است دانه های شانه کمی درشت باشد تا شیرینی تاتلی شانه شما نمای بهتری
بگیرد . من چون در دسترس نداشتم از شانه دانه ریز استفاده کردم )
کمی از خمیر گردویی روی آن گذاشته و بعد به آرامی خمیر را بسته و از دو طرف به صورت هلال در می آوریم و در سینی فر قرار می دهیم .
تمامی خمیر ها را به همین روش آماده کرده و در سینی فر قرار می دهیم . سپس
به زرده تخم مرغ باقی مانده کمی زعفران اضافه کرده و سطح شیرینی ها را
رومال می کنیم . حالا وسط شیرینی ها بادام قرار داده و سینی فر را به مدت
۳۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم
تا بپزد و طلایی رنگ شوند .
سپس شیرینی تاتلی شانه را از فر خارج کرده و همان طور که داغ است ، شربت
آماده شده را روی آن ریخته و اجازه می دهیم تا شربت کاملا به خورد شیرینی
ها برود . سپس با کمی پودر پسته تزئین و در ظرف مورد نظر قرار می دهیم .