
برای تهیه عدس پلو ، ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس می کنیم .
عدس ها را نیز پاک کرده ، شسته و روی حرارت می گذاریم تا بپزند .
در یک قابلمه متناسب با مقدار برنج آب ریخته و می گذاریم تا به جوش آید . آب روی برنج را خالی می کنیم و در قابلمه در حال جوش می ریزیم . یک قاشق آبلیمو و یا ماست را هم به برنج اضافه می کنیم تا برنج سفید تری داشته باشیم .
یکی دوبار برنج را به آرامی هم می زنیم و صبر می کنیم تا برنج به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم .
کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . یک لیوان آب سرد را به برنج اضافه می کنیم تا به دانه های برنج شوک وارد شود و برنج دانه بلند تری داشته باشیم و بعد عدس های پخته شده را به برنج اضافه کرده و آبکش می کنیم .
کف قابلمه مورد نظر کمی روغن ریخته و سیب زمینی حلقه شده و یا ته دیگ مورد نظر را می چینیم و بعد برنج آبکش شده را روی سیب زمینی ها می ریزیم . در قابلمه دم کنی گداشته و قابلمه را روی شعله گاز قرار می دهیم و حرارت را بلند می کنیم تا بخار کند و بعد زیر شعله را کم می کنیم تا عدس پلو به مدت 40 دقیقه دم بکشد و آماده شود .
تا عدس پلو ما دم بکشد مواد دیگر را آماده می کنیم .
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و به آن کمی نمک و فلفل می زنیم . در تابه ای کمی روغن ریخته ( در حدی که کف تابه کمی چرب شود ) و گوشت چرخ کرده را در نآ تفت می دهیم تا آب گوشت و پیاز خشک شود و رنگ گوشت تغییر کرده و بپزد .
نصف پیمانه کشمش پاک شده را نیز در کمی روغن و یا کره تفت می دهیم و کنار می گذاریم .
در یک ماهی تابه کمی روغن می ریزیم و اجازه می دهیم داغ شود ، سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و چهارقاچ می کنیم و در روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا پیازها سرخ شوند و بعد روغن را روی برنج دم کشیده می ریزیم .
عدس پلو را در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن را با گوشت چرخ کرده ، کشمش و برنج زعفرانی پر می کنیم .
عدس پلو را با سالاد شیرازی و یا سالاد فصل میل کنید .