ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
مواد لازم:
آرد ۶۰۰ گرم
شیر ۲۰۰ میلیلیتر
پودر خمیر ترش ۱۰ گرم
شکر ۵۰ گرم
نمک 1/2قاشق چایخوری
تخم مرغ ۲ عدد
مارگارین مخصوص قنادی ۴۰۰ گرم
روغن مایع ۶۰ میلیلیتر
کرم پاتیسیر، دارچین و کشمش به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
زرده تخممرغ یک عدد
روش تهیه:
۱. ابتدا شیر، روغن مایع، تخممرغ، نمک و شکر را با هم مخلوط میکنیم تا مایه یکدست حاصل شود. در کاسهای دیگر آرد و پودر خمیر ترش را با هم مخلوط کرده، به مایه آماده شده اضافه میکنیم. خمیر به دست آمده را ۱۰دقیقه روی میز قرار داده و روی آن را میپوشانیم و استراحت میدهیم. سپس خمیر را به شکل یک به علاوه برش داده، از چهار طرف کمی باز میکنیم.
۲. مارگارین را وسط خمیر گذاشته و چهار طرف را روی آن جمع میکنیم و وردنه را روی آن میکشیم تا کره بین خمیر باز شود. خمیر را سهلا تا میزنیم و ۳۰ دقیقه در یخچال میگذاریم؛ پس از این مدت خمیر را باز کرده و پنج لا تا میزنیم و ۲۰ دقیقه در یخچال قرار میدهیم. دوباره مرحله پنج لا را با ۲۰ دقیقه استراحت تکرار میکنیم و بار آخر خمیر را سه لا تا زده و ۱۰ دقیقه استراحت میدهیم.
۳. حالا خمیر را به قطر سه میلیمتر باز میکنیم، روی خمیر را با کرم پاتیسیر، دارچین و کشمش پوشانده، آن را لوله میکنیم و حلقه حلقه میبریم و یک پهلو داخل سینی میگذاریم، روی نانها را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران زرین کرده، شکر میپاشیم و به مدت ۴۵ دقیقه روی پنجره وسط فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردهایم قرار می دهیم و میپزیم.
نکته:
این شیرینی را با خمیر هزارلا نیز میتوانیم تهیه کنیم؛ در این صورت چون خمیر هزارلا به صورت آماده در بازار به فروش میرسد کار ما بسیار سادهتر خواهد شد اما شیرینیای که با خمیر هزارلای آماده تهیه میشود بسیار تردتر و خشکتر از شیرینیای خواهد بود که خمیر آن در منزل تهیه میشود ولی در هر دو صورت مطبوع و خوشطعم است.
مواد لازم برای تافی شکلاتی
۲۰۰گرم شکلات تختهای
۴ /۳ پیمانه شکر
۲ /۱ پیمانه شکر قهوهای
۲ /۱ پیمانه کره
نوک قچ وانیل
۱ پیمانه گردو
۸/۱ قچ بیکینگپودر
۸ /۱ قچ نمک
طرز تهیه:
۱. سینی فر یا یک سینی فلزی را با کاغذ روغنی بپوشانید. کره را به تکههای کوچک برش بزنید. گردوها را هم به تکههای کوچک تقسیم کنید.
۲. شکرها، کره، وانیل و مقدار خیلی کمی نمک را در یک تابه کوچک ریخته و تابه را روی حرارت ملایم بگذارید. مواد را دائم هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط و ترکیب شوند.
۳. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مواد شروع به جوشیدن کنند. وقتی که حبابهای ریزی در مواد دیده شد یا به اصطلاح جوش سوزنی زد، تابه را از روی حرارت بردارید.
۴. باز هم به هم زدن ادامه دهید و بیکینگپودر را هم اضافه کنید تا با دیگر مواد ترکیب شود.
۵. مخلوط تافی گرم را روی کاغذ روغنی ریخته و پهن کنید. در اینجا باید سریع عمل کنید و مخلوط را به سرعت پهن کنید تا تکه تکه و سفت نشود. حالا صبر کنید تا لایه تافی سفت و سرد شود.
۶. شکلات را در این فاصله به روش بنماری (حرارت غیرمستقیم) آب کنید و باز، هم بزنید تا همه جای شکلات یکنواخت گرم شود. بعد از برداشتن از روی حرارت شکلات را به صورت یکنواخت روی تافی سرد شده ریخته و با پشت قاشق یا کاردک مخصوص آشپزی صاف و پهن کنید.
۷. در اینجا زود دست به کار شوید. تا شکلات سفت و سرد نشود، حال تکههای گردوی خردشده را روی شکلات بریزید.
۸. قبل از سرو کردن تافی شکلاتی، بهتر است آن را به قسمتهای کوچکتر تقسیمکنید.
نکته:
این شکلات برای پوستتان خوب است. امگا۳ گردو باعث تقویت غشای سلولهای پوست میشود و با حفظ رطوبت و مواد مغذی باعث می شود پوستها درخشان تر شود.
به من بیاموز
چگونه عطر به گل سرخش باز می گردد
تا من به تو بازگردم
مادر!
به من بیاموز
چگونه خاکستر، دوباره اخگر می شود
و رودخانه، سرچشمه
و آذرخش ها، ابر
و چگونه برگ های پاییز دوباره به شاخه ها
باز می گردد
تا من به تو بازگردم مادر!
غاده السمان
شده ام بر آن که پری زنم به هوات یا علی النقی
سفری کنم و سری زنم به سرات یا علی النقی
به هوات تازه کنم نفس، به سرات آیم از این قفس
برسم به مأمن آسمان رهات یا علی النقی
هله ای قلم تو شروع کن، ز درون درآ و طلوع کن
بنویس سردر مشق های سیات یا علی النقی
بنویس دست مِداحتم نرسد به عرش فضائلت
شود آبهای جهان اگر که دوات یا علی النقی
بنویس اوج کدام دم، برسد به وسعت آن قلم
که دمیده جامعه ای بدان جلوات یا علی النقی
تو همان تجلّی ایزدی، که به شکل بنده درآمدی
و سروده ای غزل از زبان خدات یا علی النقی
و به استناد زیارتت، تو و اهل بیت نبوتت
شده اید رب جلی ولی به صفات یا علی النقی
ز عدم وجود درست کن، ز نبود بود درست کن
و به شیر جان بده با مسیح نگات یا علی النقی
منم آشنای قدیم تو، ز دیار عبدالعظیم تو
که سلام میدهمت به شوق لقات یا علی النقی
نبود به بودن تو غمم،بخداکه حر جهنمم
که گرفته ام به ولات برگ برات یا علی النقی
بگذار کعبه ی سامرا، قدمی طواف کنم
سر خویش را بزنم به کوی منات یا علی النقی
محمد بیابانی
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به دعوت امام خمینی همهپرسی در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران برگزار شد و ۹۸٫۲ واجدین شرکت در همهپرسی با دادن رای «آری»، با برقراری حکومت جمهوری اسلامی موافقت کردند.