مشکوفی یکی از دسرهای سنتی و
اصیل مازندرانی است که بسیار خوشمزه است و مازندرانی ها اکثرا این دسر لذیذ
را برای ماه مبارک رمضان تهیه می کنند .
در تهیه این دسر خوشمزه از شیر استفاده می شود . ولی اگر به جای شیر در تهیه این دسر از آب استفاده کنید به آن مسقطی گفته می شود.
مشکوفی را می توانید به صورت تک رنگ تهیه کنید و یا آن را به چند قسمت تقسیم کرده و به آن زعفران ، کاکائو و … اضافه کنید .
برای تهیه مشکوفی ابتدا در یک قابلمه ،
یک لیتر شیر را با نشاسته مخلوط کرده و هم می زنیم تا نشاسته در شیر حل شود
. سپس شکر را به ان اضافه می کنیم و روی شعله با حرارت ملایم قرار می دهیم
و مدام هم می زنیم تا غلیظ شود . اسانس هل و گلاب را اضافه می کنیم و هم
می زنیم تا یک دست شود .
مایع مشکوفی را به سه قسمت مساوی تقسیم
کرده و به یک قسمت زعفران دم کرده و به یک قسمت دیگر آن کاکائو که در مقدار
کمی آبجوش حل شده اضافه می کنیم و یک قسمت دیگر آن هم سفید می گذاریم .
ظرف های مورد نظر را آماده کرده و یک
لایه از مایع مشکوفی را داخل ظرف ریخته و در یخچال می گذاریم تا خنک شود و
به اصطلاح مشکوفی سفت شده و ببندد .
سپس از یخچال خارج کرده و در صورت تمایل روی آن را با موزهای ورقه شده و پودر گردو می پوشانیم وبعد لایه بعدی را اضافه می کنیم .
دوباره داخل یخچال قرار می دهیم تا ببندد و بعد لایه بعدی را هم به همین صورت اضافه می کنیم .
پودر ژله را در یک لیوان آبجوش حل کرده و
بعد یک لیوان آب سرد به آن اضافه می کنیم . وقتی خنک شد و مشکوفی ما هم
سفت شد ژله را روی مشکوفی ریخته و داخل یخچال قرار می دهیم تا خودش را
بگیرد .
بعد از اینکه ژله خودش را گرفت و سفت شد دسر مشکوفی ما آماده است . روی دسر را می توان با خلال بادام و پسته نیز تزئین کرد .
در صورت تمایل می توانید به جای ژله مشکوفی را با گردوی خرد شده و شکللات سنگی نیز تزئین کنید .