اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

آش دندونی 109


زمان آماده سازی
60 دقیقه
حداکثر زمان پخت
300 دقیقه
مناسب برای
4 نفر
1 پیمانه
گندم پوست کنده
2 پیمانه
حبوبات پخته شده
3 عدد
پیاز
1 L
آب قلم گوساله
150 گرم
گوشت چرخ کرده
1 قاشق چای خوری
زردچوبه
به مقدار لازم
نمک و فلفل
آش دندونی


برای تهیه آش دندونی ابتدا حبوبات ( نخود ، لوبیاچیتی و لوبیا قرمز ) و گندم پوست کنده را از روز قبل خیس کرده و مرتب آب آن ها را عوض می کنیم تا نفخشان گرفته شود .
حبوبات را به صورت جداگانه در قابلمه ای ریخته و با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا بپزند .
گندم را هم با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید و بعد کف روی آن را گرفته و زیر حرارت را کم می کنیم تا با حرات ملایم بپزد و کاملا نرم شود . ( من گندم ها را شب قبل روی حرارت گذاشتم تا به جوش آمد و بعد از روی حرارت برداشته و روی بخاری گذاشتم و تا صبح اجازه دادم گندم ها کاملا نرم شده و دم بکشد . سپس دوباره روی حرارت گذاشتم به آن یک عدد پیاز را که چهار قاچ کرده بودم و یک لیتر عصاره قلم گوساله اضافه کرده و صبر کردم تا کاملا بپزد )
حالا یک عدد پیاز درشت و سه حبه سیر را رنده کرده ، در کمی روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ شوند . سپس فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و بعد همراه با حبوبات پخته شده به آش دندونی اضافه می کنیم .
در پایان مقداری نمک و مرزه خشک را هم اضافه کرده و اجازه می دهیم تا آش دندونی به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت بماند و جا بیافتد .
تا آن زمان کوفته قلقلی ها را آماده می کنیم . یک عدد پیاز را رنده کرده ، آب اضافی آن را می گیریم . سپس گوشت چرخکرده ، نمک و فلفل را هم اضافه کرده و ورز می دهیم تا کاملا یک دست شود و بعد از آن گلوله های کوچکی برداشته و کف دست گرد می کنیم . کف تابه رژیمی را کمی چرب کرده و قلقلی های آماده شده را در آن قرار می دهیم تا سرخ شوند .
آش دندونی را در ظرف مورد نظر کشیده و با کوفته قلقلی تزئین و با سبزی تازه سرو می کنیم .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد