برای تهیه قارچ پلو ، ابتدا برنج را از سه ساعت قبل با کمی نمک خیس کرده و کنار می گذاریم .
یک عدد پیاز را پوست گرفته و رنده می کنیم و با گوشت چرخ کرده ، نمک و فلفل مخلوط کرده ، ورز می دهیم تا کاملا باهم ترکیب شوند .
حالا از مایع گوشتی برداشته و کوفته ریزه درست کرده و در روغن سرخ کرده و کنار می گذاریم .
پیاز دوم را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم و در کمی روغن تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند .
قارچ ها را نیز شسته و خلال می کنیم و به پیازها اضافه کرده ، تفت می دهیم .
کمی آبلیمو نیز به قارچ ها اضافه می کنیم تا رنگ قارچ ها سیاه نشود .
هویج را نیز نگینی کرده و به قارچ ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا تمامی مواد باهم ترکیب شوند .
دو عدد گوجه فرنگی را نیز رنده کرده و به مواد بالا اضافه کرده و در قابلمه
را می بندیم تا مواد لای پلو با آب گوجه بپزند . سپس نمک ، فلفل فراوان ،
پودر کاری ، زردچوبه و رب را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا ادویه ها نیز
با مواد ترکیب شده و بوی خامی رب هم گرفته شود . سپس زیر قابلمه را خاموش
می کنیم تا سس ما کمی خنک شده و به هنگام ریختن لای برنج ، برنج را نرم
نکند .
برنج را نیز آبکش می کنیم .
کف یک قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را کف آن می چینیم . سپس
مقداری از برنج را روی ته دیگ ریخته و روی آن سس قارچ را به همراه چند عدد
کوفته ریزه می ریزیم و دوباره برنج و سس قارچ و کوفته ریزه . این کار را
ادامه می دهیم تا برنج آبکش شده ، سس قارچ و کوفته ها تمام شود .
سپس در قابلمه دمی گذاشته و روی حرارت قرار می دهیم تا کمی داغ شده و بخار
کند و بعد زیر حرارت را کم می کنیم تا پلو قارچ ما با حرارت ملایم به مدت
40 دقیقه دم بکشد .