برای تهیه پلو و کباب تاجیکی ، ابتدا برنج را شسته و با کمی نمک می گذاریم
تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت ( بسته به نوع و تازه یا کهنه بودن برنج ) خیس بخورد
.
یک عدد پیاز بزرگ را خلالی خرد کرده و در کمی کره تفت می دهیم تا سبک شود .
سپس گوشت گوسفندی خرد شده و یا گوشت گوساله را اضافه کرده و تفت می دهیم
تا رنگ گوشت تغییر کرده و کمی سرخ شوند . حالا کمی آب و زعفران اضافه کرده و
اجازه می دهیم تا گوشت ها با حرارت ملایم بپزند و بعد نمک و فلفل را اضافه
می کنیم .
آّب روی برنج را خالی می کنیم ودر قابلمه در حال جوش می ریزیم .
یکی دوبار برنج را به آرامی هم می زنیم و صبر می کنیم تا برنج به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم .
کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه
یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است
برنج را در سبد آبکش ریخته و روی آن آب ولرم می ریزیم تا دانه های برنج به هم نچسبد .
کف قابلمه ته دیگ مورد نظر را قرار داده و برنج آبکش شده را روی ته دیگ
ریخته و در قابلمه دمی می گذاریم و زیر حرارت را بلند می کنیم تا برنج کمی
بخار کند و بعد زیر برنج را کم می کنیم تا با حرارت ملایم در مدت ۴۵ دقیق
برنج آبکش دم بکشد .
سپس کره را که کمی داغ کردهیم را روی برنج می ریزیم .
برنج را به هنگام سرو به چهار قسمت تقسیم کرده و به یک قسمت آن سماق ، به
یک قسمت زعفران دم کرده ، به یک قسمت پیاز و جعفری اضافه کرده و یک قسمت را
سفید نگه می داریم . سپس هر قسمت از پلو را به ترتیب داخل دیس کشیده و روی
آن را با گوشت گوسفند و یا گوساله پر می کنیم .
ممنون از مطالب جالب تان