اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

چلو گوشت 164



مناسب برای
2 نفر

1 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی
به مقدار لازم
نمک و فلفل
به مقدار لازم
زعفران دم کرده
1 عدد
پیاز
300 گرم
گوشت گوسفندی
2 پیمانه
برنج
1 عدد کوچک
چوب دارچین
چلو گوشت


برای تهیه چلو گوشت ، ابتدا برنج را با مقداری نمک خیس کرده و کنار می گذاریم .
یک عدد پیاز را خلالی کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود . سپس گوشت را اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و آب بیندازد و کمی سرخ شود . زردچوبه و فلفل را نیز اضافه می کنیم . رب گوجه فرنگی را نیز زده و تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود .
حالا به آن آب و یک عدد چوب دارچین اضافه می کنیم و در قابلمه را می بندیم تا آب خورشت به جوش آید و بعد زیر شعله را کم می کنیم تا با حرارت ملایم گوشت ما کاملا مغز پخت شود و آب کمی در قابلمه باقی بماند .
15 دقیقه آخر پخت زعفران دم کرده و نمک را نیز اضافه می کنیم .
برای تهیه چلو نیز در یک قابلمه آب می ریزیم تا به جوش آید . آب روی برنج را خالی می کنیم و برنج را به آب در حال جوش اضافه می کنیم . بعد از چند دقیقه دانه های برنج را امتحان می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، برنج را آبکش می کنیم .
برنج را در سبد آبکش ریخته و روی آن آب ولرم می ریزیم تا دانه های برنج به هم نچسبد .
کف قابلمه مقداری روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را ته آن می چینیم و بعد برنج را روی ته دیگ ریخته و روی حرارت می گذاریم تا بخار کند . سپس زیر حرارت را کم می کنیم تا برنج با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم بکشد .
در یک ماهی تابه کمی روغن می ریزیم و اجازه می دهیم داغ شود سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و چهارقاچ می کنیم و در روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا پیازها سرخ شوند و بعد روغن را روی برنج آبکش دم کشیده می ریزیم
.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد