برای تهیه دمی گوجه فرنگی ابتدا برنج را از سه ساعت قبل می گذاریم خیس بخورد .
گوجه ها را شسته و رنده می کنیم و یا در مخلوط کن ریخته و پوره می کنیم .
در قابلمه روغن ریخته وصبر می کنیم تا داغ شود و سپس پیاز نگینی شده را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا سرخ شود . کمی فلفل و زردچوبه اضافه می کنیم ، سپس پوره گوجه فرنگی را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی گوجه گرفته شود و به روغن بیفتد .
سیب زمینی نگینی شده و برنج را نیز اضافه می کنیم و تمام مواد را باهم مخلوط می کنیم . دو پیمانه آب و به اندازه کافی نمک را به دمی گوجه فرنگی اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم و صبر می کنیم تا آب برنج کشیده شود ، سپس دمکنی گذاشته و اجازه می دهیم دمی گوجه فرنگی به مدت 45 دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد .
دمی گوجه فرنگی را در ظرف مورد نظر کشیده و با سالاد شیرازی نوش جان کنید .