اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

شیرمال


حداکثر زمان پخت
30 دقیقه
2 عدد
زرده تخم مرغ
4 قاشق غذا خوری
شکر
3 قاشق غذا خوری
کره
3 لیوان
آرد
1 لیوان
شیر
1 قاشق غذا خوری
خمیر مایه
1/4 قاشق چای خوری
نمک
1 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده
شیرمال


برای تهیه نان شیرمال ، ابتدا پودر خمیر مایه را در شیر ولرم ( شیری که گرم باشد ولی دست را نسوزاند ) حل کرده و 10 دقیقه صبر می کنیم تا پف کند و عمل بیاید .
شکر ، کره آب شده ، زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را در یک کاسه ریخته و هم می زنیم تا تمامی مواد باهم ترکیب شوند . سپس خمیر مایه به عمل آمده را نیز اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
آرد و نمک را باهم ترکیب کرده و 3 بار الک می کنیم و کم کم به مواد بالا اضافه می کنیم تا مواد شیرمال از حالت چسبندگی خارج شده و به صورت خمیر نرم و یکدستی شود .
خمیر به دست آمده را چندین بار به سطح کار می کوبیم .
کاسه را چرب کرده و خمیر را در آن قرار می دهیم و روی کاسه را با پارچه تمیزی می پوشانیم تا خمیر به مدت 2 ساعت در جای گرمی استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود .
بعد از دو ساعت ، روی سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را با وردنه باز می کنیم و به چند قسمت مساوی تقسیم کرده ، گلوله گلوله می کنیم .
هر بار یک گلوله از خمیر را برداشته با وردنه سطح آن را باز می کنیم و روی خمیر را با قاشق طرح می زنیم .
تمام خمیرها را به همین روش آماده و دوباره روی آنها را با پارچه ای می پوشانیم و 30 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا دوباره کمی حجیم شوند .
سپس روی شیرمال ها را با ترکیب کره ، زرده تخم مرغ و مقدار کمی شیر رومال کرده و در صورت تمایل روی آن کمی سیاه دانه یا کنجد می ریزیم و بعد شیرمال ها را در فر در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار می دهیم تا بپزند .
بعد از پخت شیرمال ها گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها نیز کمی طلایی رنگ شوند .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد