اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

زیر پوست هندوانه چه خبر است؟


Image result for ‫تصویر هندوانه‬‎

هندوانه حاوی ویتامین‌ها و ترکیبات معدنی و اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آبی بدن نیز کاهش می‌‌یابد، گوشت این میوه قرمز، صورتی، سفید یا زرد رنگ است. بدون شک شما هم قرمزش را بیشتر می‌پسندید. فواید هندوانه برای سلامتی بسیار زیاد است حتما بخوانید تا بگوییم در خواص هندوانه و زیر پوست هندوانه چه خبر است!
هندوانه گزینه‎ای عالی برای فرونشاندن تشنگی و تامین آب مورد نیاز بدن است. با انتخاب هندوانه‎های قرمز از بیشترین میزان مواد مغذی، مانند لیکوپن و فلاونوئیدها بهره خواهید برد.
توجه داشته باشید هرچه هندوانه مدت زمان بیشتری نگهداری شود از ارزش غذایی آن کاسته می‎شود. در ادامه 11 دلیل برای مصرف هرچه بیشتر هندوانه را با شما در میان می‌گذاریم.
1- هندوانه یکی از بهترین منابع برای ماده مغذی لیکوپن است، که در مواد غذایی مانند هندوانه، گوجه‌فرنگی، توت فرنگی و‌گریپ فروت صورتی یافت می‎شود و رنگ قرمز-صورتی را به آنها می‌‎بخشد. مطالعات بسیاری نشان داده‎اند که مصرف لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و سرطان پستان مرتبط است.
2- هندوانه ممکن است عملکردی فراتر از تحریک جوانه‎های چشایی داشته باشد. مجموعه‎ای از مواد تشکیل دهنده در هندوانه می‎توانند رگ‏های خونی را تحریک کرده و بر همین اساس، ممکن است میل جنسی را افزایش دهند.
3- لیکوپن که در هندوانه یافت می‌شود، با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، تصلب شرایین و فشار خون بالا نیز پیوند خورده است.
4- هندوانه حاوی یک ماده مغذی به نام سیترولین است، که طی روند تبدیل به اسید آمینه آرژینین، به پیشگیری از تجمع چربی در سلول‏ها کمک می‎کند. سیترولین خواص دوستدار قلب هندوانه را نیز تقویت می‌کند.
5- طی روند تبدیل به آرژینین، ذخایر اکسیدنیتریک بدن افزایش می‎‏یابند. اکسیدنیتریک به آرامش رگ‎های خونی و افزایش جریان خون کمک می‎کند. هر چه بیشتر توانایی هندوانه در کاهش آنژین، فشار خون بالا و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
6- هندوانه حاوی ترکیباتی به نام فلاونوئیدهاست. کاروتنوئیدها و تری‌ترپنوئیدها، همگی دارای قابلیت‎های آنتی‎اکسیدانی قوی هستند و از این رو، رادیکال‎های آزاد مضر در بدن را پیش از اینکه پیری و ابتلا به بیماری را تسریع کنند، از بین می‏برند.
7-هندوانه از محتوای بالای گلوتاتیون سود می‎برد که یک ماده مغذی مهم برای سلامت کبد است.
8-هندوانه که در فرونشاندن تشنگی موثر عمل می‎کند، از محتوای بالای بتاکاروتن نیز سود می‏برد که برای بهره‌مندی از پوستی سالم به اندازه ویتامین C تقویت‌کننده سیستم ایمنی ضروری است.
9- توانایی هندوانه در افزایش سطوح آرژینین این امکان را فراهم می‎کند تا آمونیاک و دیگر ترکیبات سمی از بدن حذف شوند.
10- حدود 92 درصد هندوانه از آب تشکیل شده است و از این رو، منبعی عالی برای پیشگیری از کم‎آبی بدن و تامین آب مورد نیاز سلول‏ها محسوب می‌شود.
11- به واسطه محتوای بالای آنتی‎اکسیدان‎ها و مواد مغذی دیگر، هندوانه دارای اثرات ضدالتهابی در بدن است که با در نظر گرفتن بیماری‎های مزمن جدی، مانند ورم مفاصل و سرطان که با التهاب در بدن پیوند خورده‎اند، اهمیت خود را بیش از پیش نشان می‏دهد.
" کیهان "

پمپئو رئیسعلی و سوم خردادهای درپیش ما


 
 
Related image


چند روز پیش آقای پمپئو با سخنانی شرم‌آور انگار که بر مردم ژاپن ‌اشغال شده در جنگ دوم تحکم می‌کند ما ایرانیان را مخاطب قرار داد که البته تمام صحبت‌های ایشان ناخواسته دلالت بر قدرتمندی کشور ما داشت. آن گاه بود که به یاد زمانه رئیسعلی دلواری افتادم و کسانی که به علت‌اشتباهات و حتی بی‌کفایتی مسئولین دولت قاجار، غرق در تردید در مقابله با ‌اشغال ایران و بوشهر به دست امپراطوری فخیمه بریتانیا بودند. بعضی دیگر هم که از آن سوی آب‌ها به بهانه‌های مختلف با متجاوزین از کشتی‌های جنگی دشمن پیاده و خاک و ملتشان را هدف قرار می‌دادند.
و از خود پرسیدم ، حال در آن اوضاع و احوال، اگر ما بودیم چه می‌کردیم؟ با تمام دلخوری‌ها با رئیسعلی‌ها و در کنارشان بودیم؟ و یا مانند آن اندک جماعت، برای تنبلی‌ها و دلخوری‌هایمان، فلسفه همراهی با دشمنان همیشگی این آب و خاک را برمی گزیدیم؟ 
نامه تاریخی رئیسعلی را در جواب غیرمستقیم به رئیس‌ سابق سیا و وزیرخارجه فعلی ترامپ می‌گذارم، که چگونه این رادمرد، راه را برای همیشه مان مشخص می‌کند.

نامه به شیخ محمدحسین برازجانی، 11جمادی الاولی 1333 در بحبوحه تهدیدات
 
انگلیس به‌اشغال بوشهر در جنگ اول جهانی:

«قربان حضور باهر النورت گردم. ‌ای به فدای همت و غیرت و شجاعتت گردم. می‌دانم که مردم در این کار [مقصود مدافعه از خاک وطن است] چندان مساعدت و همراهی نمی‌کنند و بنده هم پابست کرده‌ام که نظرم به سوی ایشان است. هر آیینه پای حضرت مستطاب عالی و امید از آن وجود مبارک که در حقیقت مجسمه شرف و وطن و اسلام خواهی است نداشتم. هر آیینه تا حال پروانه‌وار خود را فدای ملت و وطن و اسلامیت کرده بودم. 
همین قدر اطمینان از حضرت مستطاب عالی دارم که روز مضائق [روز سختی ها] از خط بیرون نمی‌روید [کنایه از این است که در سختی‌ها با ما هستید] و جان را ناقابل می‌دانید نه مانند ‌اشخاص راحت‌طلب تنبل، راحتی این دنیای فانی را به هیچ نمی‌شمارید. قربانت گردم درجه بهشت پیدا کردن و شربت شهادت را داوطلبانه خواستن باید همتی عالی و عزمی راسخ داشت و بهای درجه عالی و نعیم اخروی و نام نیک ابدی به غیر از جان شیرین نیست. نه آنکه مرعوبانه طرف مقابل مثل گربه مومور کرد مثل موش بروند این گونه احساسات قابل همدردی با اسلام و وطن نیست و در تاریخ دنیا چنین ‌اشخاص را ننگ عالم انسانیت دانسته‌اند. امروز روزی است که هر کس ادعای شرف و اسلامیت و وطن‌پرستی دارد باید امتحان داده از بوته امتحان بی‌غل و غش به در آید.چنانچه عقلا فرموده اند:

خوش بود گر محک تجربه آید به میان

تا سیه روی شود هر که در او غش باشد 

انگلیس‌ها انتشار می‌دهند که فلانی حمایت به قونسول جرمن دارد. به حول و قوه خداوندی از هیچ کس اندیشه و باک ندارم. می‌خواهند به تشر بنده را بترسانند، کما اینکه تلگراف تهدیدآمیز به حضرت مستطاب عالی کرده بودند. در حقیقت جوابی که از طرف ذی شرف در جواب تلگراف ایشان صادر شده بود، به قدری مشعوف شدم که خداوند عالم حد آن را می‌داند. همین جواب بود که فرموده اید. آفرین، آفرین، آفرین خدا بر شما باد. شایسته است که عموم اهالی فارس و خلیج‌فارس به داشتن وجد مبارکی مثل حضرت عالی که در این مواقع این گونه جواب قانونی دندان‌شکن به اجانب داده اید، فخر و مباهات نمایند.خدایت در همه حال از بلا نگه دارد استدعا دارم یک ذره فروگذاری نفرمایید. اگر از مردم مأیوس شده اید که همراهی ندارید، اجازه بفرمایید تا خودم هنگامه بلند کنم و دست به کار شوم. 
قربانت شوم، هر آیینه خودمان دست به کار شده بودیم الان بصره خالی شده بود و در شمار مجاهدین محسوب بودیم. به بوشهر هم نمی‌توانند اردو پیاده کنند، در صورتی که خودمان نزدیک و مواظب آنها باشیم، چرا که بنده به خوبی این‌ها را [انگلیسی‌ها] می شناسم. هر آیینه فی‌الجمله حمله‌ای به عساکر[سربازان] ایشان در قلعه بهمنی شده بود، الان بصره خالی بود [از] قوه و مخارج از بوشهر جهت آنها حمل می‌شود. اگر خودمان به همین حالت باقی بمانیم، مسلم است که هیچ کاری نمی‌کنیم و هیچ حمایتی به علمای عراق هم نکرده‌ایم و در آینده نام خودمان را به بی‌حسی و بی‌دیانتی ثبت تاریخ دنیا خواهیم دید. کسی که حکم جنگ از علماء دیده باشد و حکم امام باشد و جنگ نکند، بهانه آن چیست؟
الان در کربلا و نجف جنگ است، تمام علماء و پیشوایان دین ما در جهاد آب چشمان خود می‌خورند و امیدهای کلی از ماها داشتند که خیال می‌کردند به ورود حکم تمام اهل دشتستان و تنگستان دست به کار می‌شوند. الحمدلله از این طرف هم مأیوس شدند [منظور از الحمدلله یعنی متأسفانه از منطقه جنوب کسی همکاری با علمای نجف و کربلا نکرد.] چنانچه تا به حال خدمت آقای حاج سید غلام حسین ]از علمای دشتی مقیم بوشهر] ده عریضه عرض کرده‌ام جانب خدا به کلی جواب نکرده‌اند. همین قدر با خود خیال کردم که بنی هاشم در مدینه بسیار باقیماند جز حضرت سیدالشهداء که به تنهایی در صحرای کربلا با لب تشنه شهیدش کردند. در کوفه حبیب بن مظاهر به تنهایی به یاری آن امام مظلوم حرکت کرد. 
قربانت آخر کار؛ همین طور می‌بینم هفتصد تفنگچی سوای دستگاه زائر خضرخان [اهرمی] حاضر و آماده است که این‌ها از بنده دور نیستند. هر وقت بخواهیم تمام حاضر و مستعد می‌باشند. خوب ملاحظه فرمایید، روزی بهتر از امروز برای اهالی ایران فراهم نمی‌یابند. یک طرف دولت آلمان، یک طرف دولت اتریش، عثمانی چه کارها بر سر انگلیس و روس و فرانسه آورده‌اند. دیگر انگلیس چه عضوی [چه اعتباری] دارد که ماها باید از آنها بترسیم و از این طرف هم حکم محکم علمای اعلام بر وجوب جهاد البته خدا با ماست و فتح و نصرت نصیب جیش [سپاه] اسلام خواهد بود.
در خانه نشستن خودمان و راحت ‌طلبیدن تمام وسوسه شیطان می‌باشد. مستحق آن نیستیم که خدا و رسول را از خود خشنود سازیم. روس و انگلیس حق دارند اگر خودمان هیچ کاری نکنیم و آسوده بنشینیم، چرا که همه نوع احترام به بقعه مقدس امام ثامن در شمال و[هتک] احترام به منبر سیدالشهداء در جنوب کردند. در بمباران دلبار (به دلوارف دلبار هم می‌گفتند)کارهای خوب کردند. تف به ما، تف به ما. قربانت بروم، هوش ندارم [یعنی حضور ذهن ندارم] که شرح حالات به درستی عرض نمایم و مصدع زیاده از این نمی‌شوم. خیلی میل به دستبوسی و زیارتت دارم نمی‌دانم به چه قسم به این آرزو نایل شوم.از خداوند جلی توفیق می‌خواهد علی» 
آقای پمپئو، به مناسبت سوم خرداد همین نامه شما را بس است.
 
 حبیب احمدزاده
 
" کیهان  "

کیک شکلاتی نوتلا


زمان آماده سازی
40 دقیقه
حداکثر زمان پخت
45 دقیقه
مناسب برای
12 نفر
4 عدد
تخم مرغ
1 پیمانه
شکر
1 پیمانه
شیر
3/4 پیمانه
روغن مایع
2 قاشق غذا خوری
پودر کاکائو
5 قاشق غذا خوری
شکلات نوتلا
2 قاشق چای خوری
بکینگ پودر
کیک شکلاتی نوتلا


برای تهیه کیک شکلاتی نوتلا ، ابتدا تخم مرغ ها و شیر را از یخچال بیرون می آوریم تا همدمای دیگر مواد شود . آرد ، بکینگ پودر و پودرکاکائو را هم باهم ترکیب کرده و ۲ تا ۳ بار الک می کنیم . فر را هم با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود .
تخم مرغ ها و شکر را آنقدر می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود . سپس روغن مایع را اضافه کرده و دوباره هم می زنیم .
حالا شیر و شکلات نوتلا را هم اضافه کرده و هم می زنیم تا تمامی مواد کاملا باهم ترکیب شوند .
وسط مواد خشک الک شده را گود کرده و مایع آماده شده را وسط مواد خشک می ریزیم . تمامی مواد را باهم ترکیب کرده به طوری که آرد کاملا به خورد مایع کیک برود .
کف قالب مورد نظر را چرب و آرد پاشی کرده و یا کاغذ روغنی می اندازیم .
مایع کیک شکلاتی نوتلا را داخل قالب ریخته و قالب را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه ( بستگی به دمای فر دارد ) در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا آماده شود .
سپس کیک را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم تا کاملا خنک شود . کیک شکلاتی نوتلا را از قالب خارج کرده و در ظرف مورد نظر قرار می دهیم .
کیک شکلاتی نوتلا را تزئین کرده و با یک فنجان چای و یا شیر داغ سرو می کنیم .

  1. در صورت تمایل می توانید به مایع کیک شکلاتی نوتلا مقداری فندق خرد شده نیز اضافه کنید . 

چیز کیک انار


زمان آماده سازی
60 دقیقه
مناسب برای
12 نفر
200 گرم
بیسکوئیت پودر شده
120 گرم
کره آب شده
1 بسته
پنیر ماسکارپونه
1 بسته
خامه صبحانه
2 1/2 قاشق سوپخوری
پودر ژلاتین
1 1/2 لیوان
آب انار
1 قاشق سوپخوری
شکر
2 قاشق سوپخوری
پودر شکر
1 عدد بزرگ
انار
1/4 قاشق چای خوری
وانیل
1/3 لیوان
آب
چیز کیک انار


برای تهیه چیز کیک انار ، ابتدا پایه کیک را تهیه می کنیم . برای این کار بیسکوئیت ساده پتی بور و یا ساقه طلایی را پودر کرده و کره ای که با حرارت غیر مستقیم ذوب کرده ایم را به آن اضافه کرده و با نوک انگشتان ورز می دهیم تا کره کاملا به خورد بیسکوئیت برود . سپس آن را کف قالب کمربندی ریخته و با کف قاشق صاف کرده و پهن می کنیم تا کاملا فشرده شود .
قالب را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد و سفت شود .
تا آن زمان رویه کیک را آماده می کنیم .
در کتری آب ریخته و روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید . در کاسه پیرکس و یا استیل ۱٫۵ لیوان آب انار ریخته و روی حرارت قرار می دهیم . ۱٫۵ قاشق پودر ژلاتین و ۱ قاشق شکر را اضافه کرده و مرتب هم می زنیم تا پودر ژلاتین کاملا در آب انار حل شود .
ژله انار آماده شده را از روی بخار برداشته کنار می گذاریم تا کاملا خنک شود .
یک بسته خامه را با سه قاشق پودر شکر مخلوط کرده و هم می زنیم تا ا باهم ترکیب شوند . سپس پنیر ماسکارپونه و وانیل را هم اضافه کرده و هم می زنیم تا کاملا ترکیب و یک دست شود . ۱ قاشق سوپ خوری پودر ژلاتین را در ۱/۳ لیوان آب حل کرده و روی بخار کتری قرار می دهیم تا حل شده و شفاف شود و به مایع پنیری اضافه کرده و هم می زنیم .
قالب را از یخچال بیرون آورده و روی آن را با مایع پنیری کاملا می پوشانیم . انار دانه شده را روی چیز کیک ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد . سپس چیز کیک انار را دوباره از یخچال بیرون آورده و ژله انار را اضافه کرده و آن را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا کاملا خودش را بگیرد .
چیز کیک انار را از قالب خارج کرده و بعد از تزئین سرو می کنیم .

  1. اگر از پودر ژلاتین آماده برای تهیه چیز کیک استفاده می کنید ، آن را در یک لیوان آب جوش حل کرده و روی بخار قرار دهید تا کاملا شفاف شود . سپس نصف لیوان آب سرد اضافه کرده و از روی حرار ت بردارید تا کاملا خنک شده و بعد برای روی چیز کیک از آن استفاده کنید . 

قافلۀ شوق -۵


 
Image result for ‫تصویر گل لاله صورتی‬‎


با وجود کم‌خوابی، برای نماز صبح به‌موقع بیدار شدم. برنامه بعدی، عمل به توصیه حکما بود؛ خوردن صبحانه. کاش به توصیه شان در باب تغذیه روح هم، همین قدر همت داشتیم! میزبان مهربان، مثل کوکب خانم کلاس چندم ابتدائی، خوش سلیقه بود؛ سنگک و تخم مرغ و شیر و کره محلی. راستش «علی برکت الله» چند سالی است که فقط شده شعار، اما آن سال تا یکی دو سال بعدش، عطر و طعم نعمت و برکت، توی سفره ملت موج می‌زد، بگذریم...،
 
 
بعد از ناشتایی، تا حرکت کاروان نیم ساعتی فرصت داشتم که گشتی در اطراف مهمانسرا بزنم. از آنجا زدم بیرون. بولوار اصلی مهران از کنار مهمانسرا می‌گذشت. شهری که در هوای پاک و زلال صبح آن روز می‌دیدم، با آنچه که یازده ماه قبل دیده بودم، از زمین تا آسمان و بقولی، تومنی صنّار توفیر داشت. وسط بولوار، نخل‌های شاداب و بوته‌های گل ارغوان در کنار درختچه‌های پربرگ اقاقیا، جلوه‌ای تماشایی به مهران می‌داد.
 
خیابان‌ها شسته و رُفته بود و آدم‌های بی‌خبر از جنگ هشت ساله، نمی‌توانستند تصور کنند؛ چنین شهری در طول هشت سال دفاع مقدس، چندین بار بین نیروهای بعثی و رزمنده‌های ما دست به دست شده باشد و دست آخر بعثی‌ها، آن را با خاک یکسان کرده باشند. کمتر از یک سال پیش، وقتی وارد مهران شده بودم، از شدت گرد و غبار، نه شهر را واضح می‌دیدم و نه حتی خودم را. بیشتر از پنجاه دستگاه اتوبوس، توی یکی از میدان‌های مهران جمع شده بودند و مسافرین عجله داشتند که زودتر خودشان را به پست مرزی برسانند. توی گمرک، ازدحام زواّر بود و نصف روز یا بیشتر، باید انتظار می‌کشیدند تا نوبت بهشان برسد و پا توی خاک عراق بگذارند.
 
ساعت پنج صبح، حدود دو هزار نفر توی خیابان منتهی به جاده گمرک، دنبال جایی برای نماز می‌گشتند و پیدا نمی‌کردند. خیلی‌ها کنار خیابان یا داخل بولوار روی چمن خاکی، روزنامه یا چفیه و شمدی پهن کرده بودند و نماز می‌خواندند. زوار تمام شب توی جاده بودند و صبح که رسیده بودند مهران، چیزی برای خوردن پیدا نمی‌کردند.
روبروی پاسگاه مرزبانی، مغازه‌ای بود که ساندویچ و آب جوش می‌فروخت.
 
فروشنده، جوان هیکلیِ قدبلندی بود که لباس و سر و رویش را، از مدل‌های ماهواره‌ای درآورده بود و با هیکل ورزیده و سر و سینه برآمده، آستین‌هایش را بالا زده بود و بازوهای ستبرش را، به رخ جماعت می‌کشید. هنوز زمزمه نماز صبح تمام نشده بود، ولی موسیقی پاپِ مغازه ساندویچی، بیخِ گوش زواّر کربلا جیغ می‌کشید و جوانک فروشنده جوجه فکلی، با حرکات موزون تن و بدن، خواننده را همراهی می‌کرد. این تصویر آزاردهنده‌ای بود که از سفر اولم به مهران، در ذهن داشتم.
 
ولی همین شهر، در طول این یازده ماه، از این رو به آن رو شده بود. دیگر از صحنه‌هایی که سال پیش آزارم داده بود، چیزی ندیدم و مهران توانسته بود؛ به لحاظ فرهنگی و عمرانی خودش را بالا بکشد. حق هم همین بود. شهری که روزانه این همه زائر داشته باشد، باید از این فرصت برای رونق خودش استفاده کند. توی خیابان‌های اصلی و فرعی، آثار پیشرفت و نشاط مردم کاملا محسوس بود. اگر مجال داشتم و چند جای دیگر شهر را می‌گشتم، بیشتر از این‌ها دستم می‌آمد. ولی وقت گشت‌زنی تمام شده بود.
 
نزدیک مهمانسرا رسیده بودم و صدای ماشین‌ها، زمان حرکت را تذکر می‌دادند و آواز الرحیلِ ساربان، به آنهایی که آن نزدیکی‌ها بودند، هشدار می‌داد. چند دقیقه بعد سوار مرکبها شدیم و به طرف فرمانداری حرکت کردیم. تعدادی از همراهان، شاید بخاطر کمبود جا، دیشب برای خواب رفته بودند مهمانسرای فرمانداری. قرار بود به آنها ملحق شویم. وقتی رسیدیم، همه‌شان جلوی فرمانداری جمع بودند.
 
آقای فرماندار هم آمده بود. با اندامی شبیه مردان آهنین، با چهره‌ای روشن و جذاب و پیشانی بلند. کمی بعد وقتی گزارشی از کارها و برنامه هایش ارائه داد، مشخص شد اراده‌اش هم، مثل بر و بالایش آهنین است. توصیف و تعریف فرمانده سپاه کردستان از فرماندار، آب‌دیدگی این فولاد را تائید می‌کرد.
 
فرماندار از مردم مهران و همشهری و همرزم فرمانده سپاه بود و سابقه‌ای طولانی در جنگ داشت. خودش جانباز بود و برادرش در جبهه مهران، شهید شده بود. حق همین بود که چنین فردی، مسئولیت مهران یا هرجای دیگری را بر عهده بگیرد. کسی که طعم جنگ را چشیده و از جنس همین مردم است و کاربلد. در مورد سپردن کارهای مملکت به دست افراد، مگر وصیت امام عزیز، جز این بود؟
 
همت بلند دار که مردان روزگار               از همت بلند به جایی رسیده‌اند
 

منصور ایمانی
                     

پرخوری، طراوت و نشاط صورت را از بین می‌برد!


 
Image result for ‫تصویر گل لاله صورتی‬‎


پیامبر گرامی اسلام (ص) می‌فرماید: برادرم عیسی (ع) به شهری عبور نمود که در آن مرد و زنی بر سر یکدیگر فریاد می‌زدند، حضرت به آنها فرمود: شما را چه می‌شود چرا فریاد می‌کنید؟
آن مرد عرض کرد: ای پیامبرخدا! این همسر من است، و هیچ بدی هم ندارد بلکه زنی است صالحه، ولی در عین حال دوست‌ دارم از او جدا شوم. حضرت عیسی(ع) فرمود: به هرحال بگو چه نقصی در او است که می‌خواهی از وی جدا شوی؟
آن مرد عرضه داشت: بدون اینکه پیر شده باشد، صورتش شکسته و فرسوده شده. حضرت به آن زن فرمود: ای زن! دوست داری طراوت صورتت به تو برگردد؟
آن زن عرضه داشت: آری. حضرت فرمود: هرگاه غذا تناول می‌کنی، پیش از سیرشدن از آن دست بکش. زیرا طعام وقتی در شکم و معده زیاد شد، طراوت و نشاط صورت را از بین می‌برد.
زن به این دستور عمل نمود، و طراوت صورتش دوباره بازگشت. (1)

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

1- مستدرک الوسائل، ج 16، ص 217

چه چیز خواب را لذیذتر و غذا را گواراتر می‌کند؟


 
Image result for ‫تصویر گل لاله صورتی‬‎


قال الامام الهادی(ع):
 
«السهر الذللمنام و الجوع یزید فی طیب الطعام.» (یرید به الحث علی قیام اللیل و
 
صیام النهار».

امام هادی(ع) می‌فرماید:
 
 
شب‌زنده‌داری خواب را لذیذتر می‌کند و گرسنگی گوارایی غذا را می‌افزاید. (منظور
 
امام ترغیب و تشویق به شب‌زنده‌داری و روزه‌داری است) (1)

ـــــــــــــــــــــــــــــــ

1- بحارالانوار، ج 75، ص 369

دشواری شروط روزه‌داری

Image result for ‫تصویر گل لاله صورتی‬‎

پیامبر گرامی اسلام(ص) به جابربن عبدالله انصاری فرمودند: ای جابر! این ماه رمضان است، هرکس روزش را روزه بگیرد و شبش را در حالی که ورد و ذکر می‌گوید بپا دارد، و عفت شکم و شرمگاهش را حفظ کند و زبانش را نگاه دارد، از گناهانش خارج می‌شود همان‌گونه که از این ماه خارج می‌شود. جابر گفت: ای پیامبر خدا(!) این مطلب چه گفتار نیکویی است! پیامبر خدا(ص) فرمودند: ای جابر! این شرط‌ها چه شرط‌های دشواری است. (1) در روایتی دیگر آن حضرت می‌فرماید: هرکس ماه رمضان را روزه بگیرد، و در آن از عمل حرام و (به ویژه) تهمت زدن به دیگران اجتناب کند، خداوند از او راضی شده و بهشت را برای او واجب می‌گرداند. (2) 
ـــــــــــــــــــــــــــ
1- کافی، ج 4، ص 87 
2- مستدرک الوسائل، ج 7، ص 423

ثمرات گرسنگی آگاهانه



Image result for ‫تصویر گل لاله صورتی‬‎


قال‌النبی فی حدیث معراج:
 
یا رب ما میراث الجوع؟ قال: الحکمهًْ و التقرب الی...»

پیامبر گرامی اسلام(ص) در حدیث معراج به خداوند متعال عرضه داشتند:

اثر گرسنگی چیست؟ خداوند متعال فرمود: حکمت... و نزدیکی به
 
سوی خدا»(1)

ـــــــــــــــــــــــــــــــ

1- بحارالانوار، ج 74، ص 21

سالروز وفات حضرت خدیجه کبری ( ع ) تسلیت باد


 Image result for ‫شعر درباره رحلت حضرت خدیجه‬‎

 

ای همسر طه مرو،ای مادر زهرا مرو


با دخترت یک دم بمان ،بی من تک و تنها مرو



 

ای یاور خوب پدر،حالا که شد وقت سفر


با خود مرا همره ببر،اینگونه بی زهرا مرو



 

داغ تو چون گردد نصیب،از دل رود صبر و شکیب


بنگر که بابا شد غریب،گر می روی حالا مرو



 

آه دلم طوفان شد و اشک دو چشمم موج غم


ای کشتی آرامشم،در لجه ی دریا مرو



 

دوری و هجرانت برد،از دخترت خواب و قرار 


آهی نماند تا کنم،با ناله ها سودا مرو



 

شد از نسیم رحمتت،گلزار دین چون نوبهار


بی تو خزان آید به دشت، ای گل از این صحرا مرو



 

بودی تو مهتاب وفا، در ظلمت شبهای کفر،



در تیرگی شهر غم، ای ماه بی همتا مرو



 

یک جاهلیت بود و تو تنها میان آن همه


بودی برای نور حق،چون ملجا و ماوا مرو



 

بطحا و مکه گردد از هجر رخت شام عزا


شعب ابوطالب شود بی تو پر از غم ها مرو



 

ای اولین بانوی دین ،ای یار ختم المرسلین 


تنهایی ما را ببین،در غربت از اینجا مرو



 

در لحظه های آخرت، بنگر به سوی دلبرت 


بر گو سخن با دخترت، چشمان خود بگشا مرو



 

ای مادر آزاده ام ،بر مهر تو دلداده ام 


بر خاک سر بنهاده ام زین داغ جان فرسا ،مرو



 

بر پای تو افتاده ام ،از داغ تو جان داده ام 


شد چادرت سجاده ام، ای مادر از دنیا مرو 


 

شاعر:«شهاب»محمد علی

پاوند کیک پنیری


زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
70 دقیقه
مناسب برای
12 نفر
4 عدد
تخم مرغ
1 1/2 پیمانه
شکر
2 1/4 پیمانه
آرد
100 گرم
کره
200 گرم
پنیر خامه ای
1/2 قاشق چای خوری
وانیل
3 قطره
اسانس بادام
1/4 قاشق چای خوری
نمک
پاوند کیک پنیری




برای تهیه پاوند کیک پنیری ، ابتدا کره و تخم مرغ ها را از یخچال بیرون می آوریم تا همدمای محیط شده و کره نرم شود . آرد و نمک را باهم ترکیب کرده ، دو یا سه بار الک می کنیم . فر را هم با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود .
کره نرم شده و پنیر خامه ای یا ماسکارپونه را داخل کاسه ای ریخته و با همزن برقی آنقدر می زنیم تا کاملا باهم ترکیب شود . سپس شکر را هم اضافه کرده و هم حدود ۶ تا ۸ دقیقه هم می زنیم تا حجم آن دو برابر شود . تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و هرکدام را حداقل یک دقیقه هم می زنیم . وانیل و اسانس مورد نظر ( لیمو و یا بادام را هم اضافه کرده و هم می زنیم ) . حالا همزن را خاموش کرده و آرد را کم کم اضافه کرده و با یک کاردک آرام آرام هم می زنیم تا آرد هم با دیگر مواد مخلوط شده و مایع یک دستی به دست آید . مایع پاوند کیک پنیری نسبت به دیگر کیک ها از غلظت بیشتری برخودار است .
کف قالب مورد نظر که بهتر است قالب لوف و یا قالب میان تهی باشد را چرب و آرد پاشی کرده و یا کاغذ روغنی می اندازیم . مایع پاوند کیک پنیری را در قالب ریخته و آن را در فری که از قبل گرم شده به مدت ۶۰ تا ۷۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده ایم در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا بپزد . سپس گریل روشن می کنیم تا روی کیک هم طلایی رنگ شود .
پاوند کیک پنیری را بعد از پخت از فر خارج می کنیم تا خنک شود . سپس از قالب خارج کرده و با یک فنجان چای سرو می کنیم .

  1. در صورت تمایل می توانید به مواد پاوند کیک 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر اضافه کنید ولی این کیک بدون بکینگ پودر هم بافت بسیار عالی دارد .
  2. مهم ترین نکته در تهیه پاوند کیک هم زدن درست و زیاد کره ، پنیر و شکر و بعد از آن هم زدن تخم مرغ ها است و همان باعث پف کیک می شود . 

کیک خرمالو


زمان آماده سازی
40 دقیقه
حداکثر زمان پخت
50 دقیقه

مناسب برای
10 نفر
1 سر انگشت
نمک
1/2 قاشق چای خوری
پودر دارچین
1/2 قاشق چای خوری
رنده جوز هندی
1/4 قاشق چای خوری
وانیل
2 قاشق چای خوری
بکینگ پودر
1/2 پیمانه
روغن مایع
1/2 پیمانه
گردو خرد شده
3/4 پیمانه
شکر
1 1/3 پیمانه
آرد
2 عدد
تخم مرغ
2 عدد
خرمالو
کیک خرمالو


برای تهیه کیک خرمالو ، ابتدا پوست خرمالوها را نازک جدا کرده و خرمالوها را داخل دستگاه غذاساز می ریزیم تا پوره شود .
آرد ، بکینگ پودر ، رنده جوز هندی ، دارچین و نمک را هم باهم ترکیب کرده ، ۳ بار الک می کنیم . فر را هم در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود .
روغن و شکر را در کاسه ای ریخته و با همزن برقی هم می زنیم تا کاملا ترکیب شده و سفید رنگ شود . سپس تخم مرغ ها را دانه دانه به همراه وانیل اضافه کرده و هر کدام را حسابی می زنیم. حالا پوره خرمالو را به مواد بالا اضافه کرده و با همزن دستی هم می زنیم تا مواد کیک به اطراف نپاشد .
ترکیب مواد خشک را که از قبل الک کرده ایم را هم کم کم و در سه مرحله به مایع کیک خرمالو اضافه و هم می زنیم تا آرد هم با دیگر مواد ترکیب شود . در پایان گردوی خرد شده را هم اضافه و مخلوط می کنیم .
کف قالب مورد نظر را چرب و آرد پاشی کرده و یا کاغذ روغنی می اندازیم . مایع کیک خرمالو را داخل قالب یخته و آن را در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده ایم به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه قرار می دهیم تا بپزد . سپس گریل را روشن می کنیم تا روی کیک هم طلایی رنگ شود .
کیک خرمالو را بعد از پخت از فر خارج کرده و اجازه می دهیم تا خنک شود . سپس از قالب خارج کرده و در صورت تمایل برای تزئین ، روی آن کمی پودر قند الک می کنیم .

  1. در صورت تمایل می توانید رنده جوز هندی را حذف کرده و به همان مقدار پودر دارچین به مایع کیک خرمالو اضافه کنید .  

شعر انتظار


 Ù†ØªÛŒØ¬Ù‡ تصویری برای امام عصر

 

منتظرم


منتظر دلى از جنس نور، کسى از قوم خورشید!


کسى از نژاد نفس‌هاى گرم


مردم نیز منتظرند



و غرق در لحظه‌هاى انتظار


نیازشان را از لا به لاى نفس‌هاى حیران خود بازگو مى کنند


شقایق‌ها منتظرند!



منتظر کسى که به فرهنگ، شبنم ایمان بیاورد


کسى که آیینه‌هاى مکدر زمانه را در هم بشکند


و اشک‌هاى ارغوانى را از کوچه‌هاى پریشانى نجات دهد


کوچه‌ها چشم به راهند!



چشم به راه قدم‌هایى


که زخم‌هاى بى رحم گمراهى را از چشمان مردم پاک کنند


کوچه‌ها منتظر چشمان باران‌زایى هستند



که با قدم‌هایش جان مردم را به شبنم اشک‌ها بشوید


جاده‌ها منتظر رهگذرى هستند که براى همیشه خواهد ماند


منتظر قدم‌هایى که تن مُرده کوچه‌ها را زنده مى کند


لاله‌ها منتظرند!



منتظر کسى که همزاد موج‌هاى خورشیدى است


کسى از جنس ابر، پریزاد باران


عاشقان منتظرند!

 

عکس نوشت : توصیه شهید جهان آرا به همرزمانش چه بود؟ + عکس




شهید محمدعلی جهان آرا در زمان اشغال خرمشهر توسط نیروهای بعثی توصیه ای به همرزمانش کرد که تا سال ها بعد از فتح خرمشهر هنوز دهان به دهان می چرخد.
تصویر توصیه شهید جهان آرا به همرزمانش چه بود؟ + عکس



کد خبر : 3302687263209586539



" جام جم "

سحر شد مثل خورشید شکفتم


 Ù†ØªÛŒØ¬Ù‡ تصویری برای شکوفه گل رز

 

شکفتن

 

غم عشقی که در خود می نهفتم


شبی آن را به چشم خسته گفتم


 

دل من مثل ابری گریه سر داد


سحر شد مثل خورشید شکفتم