اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

شعر انتظار .... 26


نتیجه تصویری برای تصویر گل در دشت

 

 خبر دارم که در فردای فرداها


بهار ِ بهترینی هست.



دری را می‌گشایی:


 پشت آن، درهای دیگر هم


خبر دارم


گشوده می‌شود آن آخرین در  هم.



بهاری پشت آن در


             لحظه‌ها را می‌شمارد باز


و هر قفلی


کلیدی تازه دارد باز.



من از دیروزهایِ رفته دانستم


که در امروز ِ ما تقدیر ِ فردا آفرینی هست


خبر دارم


بهار بهترینی هست!


 

سید علی میرافضلی

شعر انتظار .....25


تصویر مرتبط

 

آن سو تر از این جاده سواری هم هست


آن سوی کویر چشمه ساری هم هست



این قدر سر راه خزان سبز مشو


ای شاعر ساده دل! بهاری هم هست


 

میلاد عرفان پور

دل بردی از من به یغما ، ای تُرک ِ غارتگر من


تصویر مرتبط

 

دل بردی از من به یغما ، ای تُرک ِ غارتگر من 


دیدی چه آوردی ای دوست ، از دست دل بر سر من 

 


عشق تو در دل نهان شد ، دل زار و تن ناتوان شد 


رفتی چو تیر و کمان شد ، از بار غم پیکر من

 


می سوزم از اشتیاقت ، در آتشم از فراقت 


کانون من سینه من ، سودای من آذر من 

 


بار غم عشق او را ، گردون نیارد تحمل 


چون می تواند کشیدن ، این پیکر لاغر من ؟

 


اول دلم را صفا داد ، آیینه ام را جلا داد 


آخر به باد فنا داد ، عشق تو خاکستر من

 

 صفای اصفهانی

 

چطور حلوا ترکیه‌ای ایرمیک خوشمزه درست کنیم



چگونه حلوا ترکیه‌ای ایرمیک خوشمزه درست کنیم

 

«حلوا» از جمله شیرینی‌ها و دسرهای محبوب در خاورمیانه به خصوص کشور ترکیه است. حلوا 

در کشور ترکیه به روش‌های مختلف تهیه می‌شود. بیشتر دستورهای پخت این دسر به قرن 

سیزدهم میلادی و زمان حکومت سلجوقیان برمی‌گردد. حلوا ترکیه‌ای «ایرمیک» که در یونان هم

 طبخ می‌شود از جمله حلواهای محبوب در خاورمیانه و کشورهای شرق دریای مدیترانه از

 جمله یونان و البته لبنان است.

 

انواع حلوا ترکیه‌ای به روش امروزی

 

 

برای تهیه حلوا ترکیه‌ای به روش امروزی دو دستور پخت وجود دارد. در روش نخست حلوا را

 با آرد آجیل یا آرد کنجد می‌پزند و به صورت قالبی سرو می‌کنند که به آن «حلوا تاهینی»

 می‌گویند و معمولا در مغازه‌های قنادی و شیرینی‌پزی یافت می‌شود.

یک دستور پخت دیگر برای پخت حلوا ترکیه‌ای طبخ آن با آرد گندم یا سمولینا و کره یا روغن 

مایع است. ترک‌ها این حلوا را در منزل می‌پزند و با چای و قهوه میل می‌کنند. این حلوا

 ترکیه‌ای ایرمیک نام دارد.

یکی دیگر از حلواهای محبوب در ترکیه حلوای موسوم به «pekmez» است که با پودر 

کاکائو و انواع آجیل مثل فندق و گردو، عسل یا شیره انگور و شکر درست می‌شود.

 

مواد لازم برای حلوا ترکیه‌ای ایرمیک

 

شکر یک فنجان

آب ۱/۲ فنجان

شیر یک فنجان

روغن حیوانی یا کره مارگارین ۱۷۰ گرم

آرد یک و نیم فنجان

۱/۴ قاشق چایخوری عصاره وانیل یا گلاب به میزان دلخواه

۱/۴ فنجان آجیل برای تزیین

 

طرز تهیه

 

حلوای ترکیه‌ای ایرمیک با آرد سمولینا تهیه می‌شود. آرد سمولینا نوعی آرد دانه درشت

 و سبک است که در ایران هم می‌توانید از فروشگاه‌های بزرگ و مغازه‌های فروش لوازم 

قنادی تهیه کنید. برای تهیه این حلوا، ابتدا شربت حلوا را درست می‌کنیم. شیر، شکر 

و آب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. مایع فوق را مرتب و به آرامی

 هم بزنید تا شکر در آن حل شود و مایع به جوش بیاید. در آخر عصاره وانیل یا گلاب را به

 آن اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.

در یک ماهی‌تابه بزرگ و کم‌عمق کره یا روغن حیوانی را آب کنید. وقتی کره یا روغن آب 

شد و به قل قل افتاد، آرد را یک‌باره به آن اضافه کنید. مخلوط آرد و روغن را با یک 

قاشق چوبی خوب به هم بزنید.

شعله گاز را کم کنید و به هم زدن مخلوط آرد و روغن ادامه دهید. این مخلوط را آن‌قدر هم 

بزنید تا رنگش طلایی شود. زمانی که مخلوط آرد و روغن به رنگ طلایی درآمد شربت حلوا

 که در ابتدا درست کردید را کم‌کم به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به قل‌قل بیفتد. مخلوط فوق

 را به هم بزنید و بعد از چند ثانیه شعله را خاموش کنید. بعد از خاموش کردن شعله گاز باز

 هم به هم زدن حلوا ادامه بدهید تا حلوا کم‌کم سرد شود. می‌توانید حین هم زدن حلوا مقداری

 مغز مثل بادام یا گردو به آن اضافه کنید.

زمانی که حلوا هنوز سرد نشده می‌توانید آن را با قالب یا ته قاشق به شکل دلخواه‌تان دربیاورید

 و مثل ترک‌ها با آجیل و در صورت دلخواه دارچین یا بستنی و پودر پسته تزیین و میل کنید.

طرز تهیه ساده لهمجون ؛ یک پیتزای ترکی خوشمزه و آسان



طرز تهیه ساده لهمجون؛ یک پیتزای ترکی خوشمزه و آسان



لهمجون یا لاهماجون یک پیتزای ترکی خوشمزه روی یک تکه نان گرد نازک است که اتفاقا

 در میان کشورهای عرب خاورمیانه هم بسیار پرطرفدار است. بعید است مسافر ترکیه بوده

 باشید و لهمجون را امتحان نکرده باشید. در برخی رستوران‌های ترکی در ایران هم این 

پیتزای ترکی خوشمزه سرو می‌شود. 

 

مواد لازم مایه گوشت لهمجون برای ۱۰ نفر

 

مواد لازم مایه گوشت لهمجون برای 10 نفر

 

سیر رنده سده: یک قاشق مرباخوری

پیاز: ۱ عدد ریز خرد شده

ریحان تازه: ۳ قاشق غذاخوری ریز خرد شده

جعفری تازه: ½ پیمانه ریز خرد شده

نعنا تازه: ۲ قاشق غذاخوری ریز خرد شده

فلفل پاپریکا: ½ قاشق چای‌خوری

پودر زیره سبز: ½ قاشق چای‌خوری

پودر تخم گشنیز: ½ قاشق چای‌خوری

فلفل دلمه‌ای سبز: ½ پیمانه ریز خرد شده

لیموترش: نصف یک عدد

روغن زیتون: ۴ قاشق مرباخوری

گوجه فرنگی رنده شده: ۴ عدد

گوشت چرخکرده مخلوط کم‌چرب: ۹۰۰ گرم

رب گوجه‌فرنگی: ۶ قاشق غذاخوری

پودر فلفل قرمز: به میزان دلخواه

نمک: به مقدار دلخواه

 

مواد لازم برای خمیر لهمجون

 

مواد لازم برای خمیر لهمجون

 

پودر مخمر: سه و ¼ قاشق چای‌خوری

شکر سفید: ۱٫۲ قاشق چای‌خوری

آب گرم با دمای ۴۵ درجه سانتی‌گراد: ۱ پیمانه


آرد ساده یا آرد همه منظوره: ۵ پیمانه (آرد همه منظوره همان آردی است که برای تهیه نان

 لواش از آن استفاده می‌شود)


نمک: ۲ قاشق چایخوری

روغن مایع: ¼ پیمانه

آب: ½ پیمانه

 

مواد لازم برای سس سیر

 

مواد لازم برای سس سیر

 

ماست چکیده یا یونانی: ۱ پیمانه

جعفری تازه ریز خرده شده: ½ قاشق مرباخوری

سیر رنده شده: ¼ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه

مواد لازم برای تزیین لهمجون

کلم سفید ریز خرد شده: ۱ پیمانه

کلم قرمز ریز خرده شده: ۱ پیمانه

 

طرز تهیه لهمجون

 

طرز تهیه لهمجون

 

در ابتدا سیر، پیاز، ریحان، جعفری، نعنا، فلفل پاپریکا، دارچین، پودر گشنیز، فلفل دلمه‌ای

 قرمز، آب لیموترش و روغن زیتون را در غذاساز بریزید و با هم میکس کنید. در اواسط

 کار گوجه فرنگی‌ها را هم اضافه کنید و باز هم میکس کنید تا یک مایه یکدست و صاف به

 دست بیاورید.

یک ماهیتابه تفلون را روی شعله متوسط گاز گرم کنید و گوشت چرخکرده را داخل 

آن بریزید، سپس مایه یکدستی را که در غذاساز درست کرده بودید به آن اضافه کنید و خوب 

هم بزنید. حدود ۱۰ تا پانزده دقیقه مواد فوق را روی حرارت نگه دارید تا گوشت چرخکرده

 بپزد. پودر فلفل قرمز و نمک را به مقدار دلخواه اضافه کنید. بعد از پخت مایه گوشتی

 آن را در یک ظرف پیرکس یا چینی بریزید و وقتی که به دمای محیط رسید روی آن 

را یک سلفون بکشید و چندین ساعت یا یک شب تا صبح در یخچال بگذارید.

برای درست کردن خمیر لهمجون ابتدا پودر مخمر و شکر را با یک پیمانه آب گرم 

مخلوط کنید. ده دقیقه این ترکیب را بپوشانید و در یک جای گرم مثل کنار پنجره آفتاب‌گیر

 کنار بگذارید تا مخمر عمل بیاید. در یک ظرف جداگانه آرد و نمک را الک کنید و سپس 

با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. روغن مایع و ½ پیمانه آب دیگر به مخلوط شکر و مخمر

 و آب اضافه کنید و سپس تمام آن‌ها را روی مخلوط آرد و نمک بریزید و خمیر به دست آمده

 را خوب ورز دهید. روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید و حدود ۸ دقیقه خمیر را روی آن

 ورز بدهید تا یک خمیر صاف و یکدست به دست بیاید.

 

لهمجون

 

خمیر را گرد کنید و در کاسه‌ای که از قبل چرب کرده‌اید بگذارید، سپس روی ظرف خمیر

 را بپوشانید و برای مدت یک ساعت آن را در یک جای گرم بگذارید. هنگامی که حجم 

خمیر دو برابر شد یک دقیقه آن را ورز دهید و کنار بگذارید.

روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید. ده چانه خمیر به 

صورت گرد درست کنید و با وردنه خمیر را به صورت دایره‌ای باز کنید. قطر هر خمیر

 باید ۲۵ سانتی‌متر باشد. ضخامت خمیر باید نازک و مثل ضخامت خمیر شیرینی کرپ

 باشد. خمیرها را در سینی فر و روی کاغذ روغنی بگذارید.

فر را روی دمای ۲۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم و گرم کنید. روی هر خمیر لهمجون، 

مایه گوشتی را که از قبل آماده کرده بوید بریزید و با ته قاشق روی خمیر بمالید. مایه 

گوشتی باید با ضخامت کم و به صورت یکدست روی خمیر مالیده شود. لهمجون‌ها را 

به مدت ۸ تا ده دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد و در طبقه وسط فر بپزید.

لهمجون را می‌توانید سه روز در یخچال و سه ماه در فریزر نگه دارید. لهمجون 

را با سس سیر و کلم سرو می‌کنند. برای تهیه سس سیر، ماست، جعفری و سیر را

 مخلوط و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. لهمجون را معمولا با کلم سفید و قرمز، 

لیموترش، جعفری، دوغ و تربچه نقلی سرو می‌کنند.

بورک؛ ۲ طرز تهیه خوشمزه بورک گوشت و بورک اسفناج با پنیر


بورک؛ 2 طرز تهیه خوشمزه بورک گوشت و بورک اسفناج با پنیر


«بورک »یکی از محبوب‌ترین، مشهورترین و قدیمی‌ترین غذاهای فینگرفودی ترکیه است 

که از زمان حکومت پادشاهان عثمانی تاکنون در تمام وعده‌ها از صبحانه گرفته تا ناهار و

 شام و مهمانی‌ها سرو می‌شود. بورک ابتدا یک غذای درباری بود و سپس به آشپزخانه 

عامه مردم راه پیدا کرد. اگر چه بسیاری بورک را یک غذای ترکی می‌دانند اما بد نیست

 بدانید در بسیاری از کشورهای شرق اروپا و حوزه بالکان، یونان و کشورهای عربی 

خاورمیانه بسیار محبوب و مرسوم است که با مواد مختلف آماده و سرو می‌شود. 

 

بورک گوشت و پنیر

 

بورک گوشت و پنیر

 

یکی از محبوب‌ترین پیش غذاها و فینگرفودهای مهمانی و یک میان‌وعده مقوی «بورک 

گوشت و پنیر» است. برای تهیه بورک گوشت و پنیر علاوه بر مواد زیر، از موادی مثل 

قارچ، انواع سوسیس و ژامبون، گوشت مرغ و بوقلمون، ذرت، انواع فلفل، هویج و در

 صورتی که گیاهخوارید از موادی مثل سویا نیز می‌توانید استفاده کنید.

 

مواد لازم برای ۱۰ نفر

 

مواد لازم برای 10 نفر بورک

 

روغن زیتون فرابکر: ۶ قاشق غذاخوری

فلفل دلمه‌ای سبز ریز خرد شده و بدون دانه: ۵۰۰ گرم

پودر فلفل قرمز ترکیه‌ای: (فلفل قرمز گوشتی و نسبتا شیرین که به فلفل قرمز حلبی یا سوری

 هم مشهور است و پودر آن نیمه خشک، چرب و ساطوری است): ۱ قاشق

غذاخوری

پیاز قرمز: ۱ عدد بزرگ و ساطوری خرد شده

نمک و فلفل سیاه تازه پودر شده: به میزان دلخواه

گوشت چرخ‌کرده: ۹۰۰ گرم

روغن مایع کانولا: ¾ فنجان

تخم‌مرغ: ۵ عدد بزرگ

شیر: ۱ فنجان

خمیر یوفکا: ۱ بسته

دانه زیره سیاه: ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه بورک گوشت و پنیر

 

طرز تهیه بورک گوشت و پنیر

 

در یک قابلمه بزرگ کمی روغن زیتون را روی شعله ملایم گرم کنید. ابتدا پیازها را

 در روغن بریزید و تفت دهید. پیازها که کمی سبک شدند فلفل دلمه‌ای خرد شده و فلفل

 قرمز ترکیه‌ای را اضافه کنید و تفت دهید. حدود ۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز این مواد

 را مرتب هم بزنید تا نرم شوند. حالا گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید. گوشت را با مواد 

فوق تفت دهید و اجازه دهید آب گوشت تبخیر شود. ده دقیقه زمان کافی است. نمک و 

فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.

بعد از ده دقیقه تفت دادن گوشت ظرف را از روی شعله ملایم گاز بردارید و اجازه بدهید

 مایه گوشتی بورک خنک شود. فر را روشن کنید و روی درجه ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد

 تنظیم کنید.

در یک ظرف جداگانه تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و با یک فنجان شیر و ¾ فنجان روغن

 مایع کانولا خوب هم بزنید. یک لایه خمیر یوفکا را روی سطح کارتان، مثلا سینی یا 

تخته آشپزخانه بگذارید و با یک برس تمیز روی آن از مخلوط شیر و روغن و 

تخم‌مرغ بمالید. یک لایه دیگر خمیر یوفکا روی آن بگذارید و همین کار را تکرار کنید.

 روی ۱/۳ از ورقه خمیر یوفکا مایه گوشتی که درست کرده‌اید بریزید و دو لایه دیگر

 خمیر یوفکا که با برس ترکیب تخم‌مرغ را روی آن‌ها مالیده‌اید،ب ه همان ترتیب اولی 

روی مایه گوشت بگذارید و بورک را بپیچید و با فاصله در سینی فر یا ظرف مناسب فر

 بچینید. یادتان باشد سینی فر را با کمی روغن زیتون چرب کنید. می‌توانید بورک را 

به اشکال مختلف بپیچید؛ مثلثی مثل سمبوسه و سیگارتی یا همان رولی یا به شکل 

پیراشکی و … .

بعد از پیچاندن تمام بورک‌ها، باقی‌مانده مخلوط تخم‌مرغ را روی بورک‌ها بمالید و 

روی بورک‌ها دانه زیره سیاه و در صورت دلخواه سیاه‌دانه و کنجد بپاشید. ظرف 

بورک را داخل فر بگذارید. ۴۵ دقیقه زمان برای پختن بورک کافی است. سطح روی

 بورک که طلایی شد فر را خاموش کنید. بیست دقیقه به بورک استراحت بدهید و 

سپس سرو و میل کنید.

 

بورک اسفناج و پنیر فتا

 

بورک اسفناج و پنیر فتا

 

بورک اسفناج و پنیر فتا یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع بورک است و

 یک میان وعده مقوی و مفید به خصوص برای دانش‌آموزان برای ناهار و عصرانه

 محسوب می‌شود. اهالی ترکیه و سایر کشورهای خاورمیانه بورک اسفناج و پنیر

 فتا را در وعده صبحانه میل می‌کنند. می‌توانید بورک‌ پنیر و اسفناج را بپیچید، فریز

 کنید و در مواقع لزوم در فر پخته و میل کنید.

 

مواد لازم برای ۸ نفر

 

روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری

سیر تازه: ۲ حبه رنده شده

پیاز متوسط: ۱ عدد ساطوری خرد شده

اسفناج: ۵۰۰ گرم شسته شده و ساطوری خرد شده

پنیر فتا: ۲۵۰ گرم

نمک و فلفل سیاه تازه: به مقدار دلخواه

شیر: فنجان

تخم‌مرغ: ۲ عدد

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

خمیر یوفکا: ۳ ورقه بزرگ

 

طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر فتا

 

طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر فتا

 

در یک ماهیتابه نچسب مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت ملایم کمی گرم کنید. 

ابتدا پیاز را تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر رنده شده و اسفناج‌های ساطوری شده 

را اضافه کنید و تفت دهید. اسفناج‌ها باید نرم شوند، ۵ دقیقه زمان برای نرم شدن 

اسفناج‌ها کافی است. در یک کاسه متوسط پنیر فتا را خرد کنید و بریزید. کمی نمک 

و فلفل سیاه خرد شده تازه به پنیر فتا اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا پنیر مزه‌دار

 شود. حالا پنیر را با اسفناج تفت خورده و سایر مخلفات مخلوط کنید.

در یک کاسه متوسط تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و با شیر و مقداری روغن زیتون خوب 

هم بزنید و مخلوط کنید. در صورت دلخواه می‌توانید کمی نمک و فلفل سیاه تازه 

خرده شده هم به این مخلوط اضافه کنید.

فر را روشن کنید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. کف سینی فر را با

 کمی روغن زیتون چرب کنید. معمولا بورک اسفناج را یک لایه درست می‌کنند و 

سپس برش می‌زنند. یک ورقه خمیر یوفکا را وسط سینی فر بگذارید و  روی

 آن ترکیب شیر و تخم‌مرغ را با برس بمالید. مخلوط اسفناج را روی خمیر یوفکا 

بریزید و سه لایه دیگر خمیر روی آن بگذارید. روی هر لایه خمیر با برس مخلوط

 شیر و تخم‌مرغ بمالید. خمیر یوفکا را با احتیاط تا بزنید، روی خمیر مخلوط 

شیر و تخم‌مرغ بمالید و در فر بگذارید. ۲۵ تا سی دقیقه زمان برای پخت بورک 

اسفناج و پنیر فتا کافی است. زمانی که روی سطح بورک طلایی شد آن را از فر 

بیرون بیاورید. کمی صبر کنید تا سرد شود سپس آن را برش بزنید و سرو کنید. 

بورک اسفناج و پنیر را مثل بورک گوشت به صورت رول یا هر شکل دیگری که 

می‌پسندید می‌توانید درست کنید.

ای آب ندیـده هــا و آبی شده هــا ....l


 Ù†ØªÛŒØ¬Ù‡ تصویری برای تصویر پاییز

 

ای آب ندیـده هــا و آبی شده هــا


بی جبهه و جنگ انقلابی شده ها

 


مدیون شب حمله ی جــانبـــازانید


ای بر سر سفره آفتابی شده هـا 


خلیل جوادی

شب جمعه است هوایت نکنم می میرم


 Ù†ØªÛŒØ¬Ù‡ تصویری برای حرم امام حسین

 

شب جمعه است هوایت نکنم می میرم


یادی از صحن و سرایت نکنم می میرم

 


ناله و شکوه حرام است بر عشاق ولی


از فراق تو شکایت نکنم می میرم

 


سجده بر خاک شما سیره ی هر معصومی است


سجده بر تربت پایت نکنم می میرم

 


دوریت درد من و نام تو درمان من است


تا خود صبح صدایت نکنم می میرم

 


به دعا کردن تو نوکر این خانه شدم


هر سحر، شکرِ دعایت نکنم می میرم

 


وضع من را به خدا روضه ی تو سامان داد


من اگر گریه برایت نکنم می میرم

 


جان ناقابل من کاش فدای تو شود


اگر این جان به فدایت نکنم می میرم

روزیِ ما به دست کریمان آشناست


نتیجه تصویری برای حرم امام حسین

 

آن ساعتی خوش است که مستانه بگذرد


یعنی به زیر مِنّت پیمانه بگذرد

 


روزیِ ما به دست کریمان آشناست


کفر است پای سفره ی بیگانه بگذرد

 


سوگند می خوریم که ما گنج می شویم


یک شب اگر که شاه ز ویرانه بگذرد

 


خدمتگذار اهل خرابات اگر شدی


ایام نوکری تو شاهانه بگذرد

 


ما عقل خویش را سر عشق تو باختیم


بگذار عمرمان همه دیوانه بگذرد

 


دور از نگاه کعبه تو را می کند طواف


کافی است از کنار تو پروانه بگذرد

 


این روزگار می گذرد خوب یا که بد


بهتر که عمر ما در این خانه بگذرد

 

این آبشار درست شبیه به یک عروس است


آبشارها از دل‌انگیزترین پدیده‌های طبیعی هستند که تماشایشان روح و جانمان را تازه می‌کند. بسیاری از مردم وقتی از شلوغی شهرها و زندگی آلوده‌ و یک‌نواخت خود خسته می‌شوند، کوله‌بارشان را بسته و به دامان طبیعت پناه می‌برند و اگر در دل جنگل و دشت‌ها رودی هم جاری باشد که سفر بسیار جذاب‌تر و رویایی‌تر می‌شود. 

آبشارهای متعددی در سراسر دنیا جریان دارند که در لست سکند تعداد زیادی از آنها را معرفی کرده‌ایم. در این میان چند روزی‌ست که در شبکه‌های اجتماعی تصویر یک آبشار در کشور پرو چشم جهانیان را به خود خیره کرده است. این آبشار درست شبیه به یک عروس با لباس عروس سفیدرنگ و باشکوه است؛ به همین خاطر حالا این آبشار را با نام عروس (bride) می‌شناسند. 

هیچ شکی وجود ندارد که کشور پرو طبیعت فوق‌العاده‌ای دارد و پدیده‌های نابی را در خود جای داده است اما آبشار عروس به خاطر ویژگی‌های ظاهریش به محبوبیت زیادی دست یافته است. تصویر این آبشار شگفت‌انگیز را قرار داده‌ایم تا خودتان قضاوت کنید که آیا شبیه به عروس هست یا خیر. توجه داشته باشید که این پدیده‌ی زیبا به تازگی کشف شده و هنوز اطلاعات بیشتری در رابطه با آن منتشر نشده است.

آبشار عروس پرو

منبع: pinterest.com

" جام جم "

مجسمه‌های عجیبی که سال‌هاست نیمی از بدنشان زیر زمین مانده بوده است!


مجسمه‌های سر معروف شیلی

بر اساس گزارشات ون تیبرگ (Van Tilburg) محقق موسسه باستان شناسی کواستن (Cotsen) دانشگاه کالیفرنیا واقع در لس آنجلس، این که مردم گمان می‌کنند که این ۱۵۰ تندیس تنها دارای سر هستند به این دلیل است که این مجسمه‌ها در دامنه یک کوه آتشفشان قرار گرفته‌اند و بدنه آنها تا سر حد شانه‌هایشان زیر خاک مدفون شده است، مجسمه‌هایی که معروف‌ترین و زیباترین مجسمه‌های جزیره ایستر هستند و بیشترین عکس‌ها از آنها گرفته شده است.

مجسمه‌های سر معروف شیلی

تا قبل، این ذهنیت وجود داشت که این مجسمه‌ها تنها مجسمه‌هایی از سر هستند. تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیای لس آنجلس (UCLA) پروژه‌ای در خصوص این مجسمه‌ها جهت مطالعه‌ی دقیق‌تر آنها و همچنین محافظت این مجسمه‌ها از قوم راپا نوئی را آغاز کردند.

مجسمه‌های سر معروف شیلی

اهالی این جزیره که در جنوب اقیانوس آرام واقع شده است، بین سالهای ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلادی اقدام به تراشیدن این مجسمه‌ها از سنگ کرده‌اند. طی کاوش به عمل آمده توسط این تیم، چندین مجسمه سر در زیر خاک کشف شد و همینطور تنه‌ی چندین مجسمه از زیر خاک بیرون آورده شد.

مجسمه‌های سر معروف شیلی

این مجسمه‌ها با انبوهی از رسوباتی که به طور متوالی به جزیرآمده‌اند، پوشیده شده‌اند به طوری که قسمت پایینی آنها کاملا زیر این رسوبات دفن شده است.

این اتفاق مسبب این شد که به تدریج این مجسمه‌ها پوشیده از رسوب شوند؛ پوشیده شدن از رسوبات حاصل از فرسایش طبیعی و قرار گرفتن در مجاورت هوا طی چندین قرن متوالی موجب شد که بدنه‌ی مجسمه‌ها در زیر این رسوبات مدفون گردند. تمامی مجسمه‌های این جزیره‌ی کوچک، در جنوب اقیانوس آرام که تعداد آنها تقریبا به ۱۰۰۰ عدد می‌رسد، طی پروژه‌ای که ۹ سال به طول انجامید مورد مطالعه قرار گرفته و مستند سازی شده‌اند و تا حد ممکن ، کاربرد و تاریخچه‌ی هر کدام از این مجسمه‌ها توسط این تیم مشخص شده است.

مجسمه‌های سر معروف شیلی

در پشت بدنه این مجسمه‌ها، پتروگلیف‌هایی حکاکی شده که غالبا هلالی شکل هستند و معرف قایق‌های سنتی (کانو)  در جزایر پلی‌نزی فرانسه می‌باشند. به احتمال قوی نقش و نگار عمده‌ی این کانوها بیانگر سمبل خانوادگی سازنده‌ی این قایق سنتی است که حاکی از ساختارهای مختلف قومی و خانوادگی در جزیره است. رنگدانه‌های قرمز فراوانی در قبور افراد متعددی در گورستان‌های این جزیره دیده شده است که خبر از این می‌دهد که احتمالا این مجسمه‌ها طی مراسم مختلف به رنگ قرمز رنگ آمیزی شده‌اند. گورستان این جزیره توسط این مجسمه‌ها احاطه شده است و نشان می‌دهد که قوم راپانوئی مردگان خود را به همراه مجسمه‌های خانوادگی خود دفن می‌کردند.

مجسمه‌های سر معروف شیلی

 منبع: earthlymission.com

" جام جم "

گرانبهاترین انبار دنیا کشف شد!


    به تازگی انباری کشف شد که در آن 60 اتومبیل بسیار نادر وجود داشت. جالب این که هیچ کسی در مدت 50 سال به این اتومبیل‌ها دست نزده است. این انبار گرانبها در اوایل سال جاری در غرب فرانسه کشف شد. ماجرا از این قرار بود که فردی به نام Novikoff ملکی از پدرش به ارث برده بود که امسال برای نخستین‌بار وارد آن می‌شد؛ او در هنگام گردش در زمین با این ابنار پر از اتومبیل مواجه شد.

    این پسر خوش‌شانس حدود یک دهه بود که مالک این ملک محسوب می‌شد و اصلا از وجود چنین انباری در ملکش خبر نداشت. در واقع از حدود 50 سال قبل این زمین با مشکلات وراثتی روبه‌رو بود و در حقیقت 5 مالک داشت، به دلیل وجود همین اختلافات در طی این 50 سال کسی به ملک و انبار باارزشش رسیدگی نکرده بود. حالا مالک این اتومبیل‌ها و انبار در صدد قیمت‌گذاری اتومبیل‌ها است و یکی از ثروتمندان در رده‌ی عتیقه فروشان فرانسه به‌شمار می‌آید.

    تعمیرکار اتومبیل‌های قدیمی در رابطه با کشف این انبار بزرگ چنین گفت: "من یک تماس تلفنی دریافت کردم و احتمال دادم که خبر مهمی باشد. من بدون معطلی به سمت انبار رفتم تا ببینم موضوع از چه قرار است. وقتی پشت دروازه‌های انبار بودیم، نمی‌دانستیم چه چیزی انتظارمان را می‌کشد و مجبور شدیم از طریق باغ‌های پشتی خودمان را به داخل انبار برسانیم و آنجا برای اولین‌بار داخل انبار را دیدم" .

    کاشفان این انبار مهم، داستان کشفشان را اینگونه تعریف کردند: "با زمینی سه هکتاری روبه‌رو بودیم که قسمت‌های مختلفی در آن دیده می‌شد برای مثال کارگاه‌های ریخته‌گری؛ اما ما می‌دانستیم که داخل انبار چیز بزرگی در انتظار ماست. هرچه پیش می‌رفیتم چیزهای جدید پیدا می‌کردیم که بعضی از آنها کهنه و بعضی دیگر مدرن بودند.

    یکی از ساختمان‌ها یک گاراژ بزرگ داشت که گمان می‌کردیم داخلش اشیای دست‌ساز باشد؛ اما هرچه پیش‌ رفتیم با ماشین‌های بیشتری مواجه شدیم که اغلب آنها کمیاب بودند. راهمان را ادامه دادیم و حس کسانی را داشتیم که برای اولین‌بار به اهرام مصر وارد شده‌اند" .

    کشف چنین انباری به‌راستی همانند پیدا کردن یک گنج است که برای هر فردی در زندگی یکبار پیش می‌آید و شاید اصلا رخ ندهد. پس از بررسی‌های تخصصی مشخص شد که اتومبیل‌های بسیار گران قیمتی در این انبار وجود دارند که برخی از آنها بوگاتی، مازراتی، فراری و... هستند و حتی مشخص شد که برخی از آنها متعلق به پادشاهان بوده‌اند. شاید باورتان نشود اما یکی از آنها نیز متعلق به هیتلر بوده است.

    کسانی که در حراجی‌هایی چون حراجی چنین ماشین‌های نادری شرکت می‌کنند، افراد خاصی هستند و می‌دانند ارزش این اتومبیل‌ها میلیون‌ها دلار است. در ادامه به تماشای تصاویر این ماشین‌ها می‌نشینیم.

    کشف گرانبهاترین انبار دنیا

    کشف گرانبهاترین انبار دنیا

    کشف گرانبهاترین انبار دنیا

    کشف گرانبهاترین انبار دنیا

    کشف گرانبهاترین انبار دنیا

    منبع: newatlas.com

    " جام جم "

    جانم حسین 10


    نتیجه تصویری برای حرم امام حسین

     

    سوز همیشه ی جگرم باش یا حسین


    من سینه می زنم سپرم باش یا حسین

     


    در طول عمر جز تو پناهی نداشتم


    مثل گذشته ها پدرم باش یا حسین

     


    هر روز مادرم سر سجاده گفته است


    خیلی مراقب پسرم باش یا حسین

     


    ای نام تو بهانه ی شیرین زندگی


    شور محرم و صفرم باش یا حسین

     


    پایین پات سر بگذارم تو هم بیا


    بالای جسم محتضرم باش یا حسین

     


    جان مرا بگیر حوالی قتلگاه


    این گونه اخرین خبرم باش یا حسین

     


    دستم به دامنت نرسید این جهان اگر


    باب الحسین منتظرم باش یا حسین


     

    باشد قرار بعدی ما اربعین حرم

     

    مهر قبولی گذرم باش یا حسین


     

    سربازهای لشکر یا زینب توایم


    حرز مدافعان حرم باش یا حسین

    .

     

    مداحی : آبرومه آرزومه تا ابد با شما باشم


    مداحی


    آبرومه آرزومه تا ابد با شما باشم


    مداح اهل بیت حسین سیب سرخی
    تصویر آبرومه آرزومه تا ابد با شما باشم
      02:00            02:19         

     دانلود

    جانم حسین 9


      Ù†ØªÛŒØ¬Ù‡ تصویری برای حرم امام حسین

     

    خورشید تمام کائنات است حسین


    گلبارش ابر برکات است حسین

     


    والله که آیینه ی ذات احد است


    عشق دو جهان ، رمز نجات است حسین

     


    سرخی شفق شکفته از خون حسین


    یعنی که قتیل العبرات است حسین

     


    بی نام خدایی اش ، زمان پژمرده است


    سرچشمه ی جوشان حیات است حسین

     


    محبوب خدا ، عصاره ی اسلام است


    مفهوم سلام و صلوات است حسین

     


    جاریست به لبهای غزل عشق حسین


    آیینه ی میزان صراط است حسین

     


    با یک نگهش هر گنهی محو شود


    سرفصل کتاب حسنات است حسین

     


    بنگر به شکوه نام ثارالهی اش


    هم خون خدا، خدا صفات است حسین

     


    با شوق دگر قنبر ثانی گوید


    خورشید تمام کائنات است حسین