اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

" میلاد خجسته حضرت فاطمه معصومه ( س ) مبارک باد "

Image result for ‫شعری در وصف روز دختر‬‎

 

تو آمدی و خدا خواست دخترم باشی
و بهترین غزل توی دفترم باشی


تو آمدی که بخندی ، خدا به من خندید
و استخاره زدم ، گفت کوثرم باشی


خدا کند که ببینم عروس گلهایی
خدا کند که تو باغ صنوبرم باشی


خدا کند که پر از عشق مادرت باشی
خدا کند که پر از مهر مادرم باشی


همیشه کاش که یک سمت ، مادرت باشد
تو هم بخندی و در سمت دیگرم باشی


تو آمدی که اگر روزگارمان بد بود
تو دست کوچک باران باورم باشی


بیا که روی لبت باغ یاس می رقصد
بیا گلم که خدا خواست دخترم باشی


تو آمدی و خدا خواست از همان اول
تمام دلخوشی روز آخرم باشی


شعری از مهدی صفی یاری

تصاویر زیباسازی ، کد موسیقی ، قالب وبلاگ ، خدمات وبلاگ نویسان ، تصاویر یاهو ، پیچک دات نت www.pichak.net

روز دختر مبارک

Related image

دخترم با تو سخن می گویم ‏

زندگی درنگهم گلزاریست ‏

 

و تو با قامت چون نیلوفر،شاخه ی پر گل این گلزاری ‏

من به چشمان تو یک خرمن گل می بینم ‏

 

گل عفت ، گل صدرنگ امید ‏

گل فردای بزرگ

گل فردای سپید

 

چشم تو اینه ی روشن فردای من است ‏

گل چو پژمرده شود جای ندارد در باغ ‏

کس نگیرد زگل مرده سراغ

 

دخترم با تو سخن می گویم ‏

دیده بگشای و در اندیشه گل چینان باش

 

همه گل چین گل امروزند ‏

همه هستی سوزند ‏

کس به فردای گل باغ نمی اندیشد ‏

 

انکه گرد همه گل ها به هوس می چرخد ‏

بلبل عاشق نیست ‏

 

بلکه گلچین سیه کرداریست ‏

که سراسیمه دود در پی گل های لطیف ‏

تا یکی لحظه به چنگ ارد و ریزد بر خا ک

 

دست او دشمن باغ است و نگاهش ناپاک ‏

تو گل شادای ‏

 

به ره باد مرو ‏

غافل از باد مشو

 

ای گل صد پر من ‏

همه گوهر شکنند ‏

 

دیو کی ارزش گوهر داند ‏

دخترم گوهر من ، گوهرم دختر من

تو که تک گوهر دنیای منی ‏

 

دل به لبخند حرامی مسپار دزد را دوست مخوان ‏

چشم امید به ابلیس مدار ‏

ای گوهر تابنده بی مانند ‏

 

خویش را خار مبین ‏

اری ای دخترکم ‏

 

ای سراپا الماس از حرامی بهراس ‏

قیمت خود مشکن ‏

 

قدر خود را بشناس ‏

قدر خود را بشناس

 

حدیث روز

امام جعفر صادق(ع):
 
چنان از خدا بترس که گویا او را می‌بینی و اگر تو او را نمی‌بینی، او تو را می‌بیند.
 

منبع: اصول کافی

مشکوفی 101


زمان آماده سازی
40 دقیقه
حداکثر زمان پخت
120 دقیقه
میزان دشواری
آسان
وعده غذایی
عصرانه
نوشته شده توسط
ارسال شده در
1 L
شیر
100 گرم
پودر نشاسته
200 گرم
شکر
1 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده
1 قاشق مربا خوری
پودر کاکائو
3 قطره
اسانس هل
2 قاشق غذا خوری
گلاب
1 بسته
پودر ژله
در صورت تمایل
موز
در صورت تمایل
گردو خرد شده
مشکوفی



مشکوفی یکی از دسرهای سنتی و اصیل مازندرانی است که بسیار خوشمزه است و مازندرانی ها اکثرا این دسر لذیذ را برای ماه مبارک رمضان تهیه می کنند .

در تهیه این دسر خوشمزه از شیر استفاده می شود . ولی اگر به جای شیر در تهیه این دسر از آب استفاده کنید به آن مسقطی گفته می شود.

مشکوفی را می توانید به صورت تک رنگ تهیه کنید و یا آن را به چند قسمت تقسیم کرده و به آن زعفران ، کاکائو و … اضافه کنید .


برای تهیه مشکوفی ابتدا در یک قابلمه ، یک لیتر شیر را با نشاسته مخلوط کرده و هم می زنیم تا نشاسته در شیر حل شود . سپس شکر را به ان اضافه می کنیم و روی شعله با حرارت ملایم قرار می دهیم و مدام هم می زنیم تا غلیظ شود . اسانس هل و گلاب را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یک دست شود .

مایع مشکوفی را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و به یک قسمت زعفران دم کرده و به یک قسمت دیگر آن کاکائو که در مقدار کمی آبجوش حل شده اضافه می کنیم و یک قسمت دیگر آن هم سفید می گذاریم .

ظرف های مورد نظر را آماده کرده و یک لایه از مایع مشکوفی را داخل ظرف  ریخته و در یخچال می گذاریم تا خنک شود و به اصطلاح مشکوفی سفت شده و ببندد .

سپس از یخچال خارج کرده و در صورت تمایل روی آن را با موزهای ورقه شده و پودر گردو می پوشانیم وبعد لایه بعدی را اضافه می کنیم .

دوباره داخل یخچال قرار می دهیم تا ببندد و بعد لایه بعدی را هم به همین صورت اضافه می کنیم .

پودر ژله را در یک لیوان آبجوش حل کرده و بعد یک لیوان آب سرد به آن اضافه می کنیم . وقتی خنک شد و مشکوفی ما هم سفت شد ژله را روی مشکوفی ریخته و داخل یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد .

بعد از اینکه ژله خودش را گرفت و سفت شد دسر مشکوفی ما آماده است . روی دسر را می توان با خلال بادام و پسته نیز تزئین کرد .

در صورت تمایل می توانید به جای ژله مشکوفی را با گردوی خرد شده و شکللات سنگی نیز تزئین کنید .

ژله خرده شیشه 100


زمان آماده سازی
60 دقیقه
میزان دشواری
متوسط
وعده غذایی
دسر
نوشته شده توسط
ارسال شده در
3 بسته
ژله های میوه ای
1 بسته
ژله آلوئه ورا
1 عدد
بستنی لیوانی
4 لیوان
آبجوش
ژله خرده شیشه


برای تهیه ژله خرده شیشه به ژله های میوه ای با رنگ ها و طعم های مختلف نیاز است .
ژله خرده شیشه را می توان به دو صورت شفاف و یا سفید تهیه کرد . برای تهیه ژله شفاف به آبجوش نیاز داریم و برای ژله سفید می توان از بستنی و شیر استفاده کرد .

برای تهیه ژله خرده شیشه ، ابتدا ژله های رنگی را آماده می کنیم . هر بسته از ژله را با یک لیوان آبجوش مخلوط کرده و روی حرارت غیر مستقیم ( بخار کتری و یا سماور ) قرار داده و مرتب هم می زنیم تا مایع کاملا شفافی به دست آید . ( نیازی به اضافه کردن آب سرد نیست تا درپایان ژله های سفت تری داشته باشید ) . حالا ژله ها را در چند ظرف ریخته و در یخچال قرار می دهیم تا ببندند . سپس از یخچال خارج کرده و به صورت مکعب های کوچک خرد می کنیم .
یک بسته ژله آلوئه ورا را هم با یک لیوان آبجوش ترکیب و هم می زنیم تا کاملا شفاف شود و بعد بستنی وانیلی را به آن اضافه می کنیم .
حالا ژله های خرد شده را کف قالب مورد نظر که از قبل چرب کرده ایم ریخته و بعد ترکیب ژله آلوئه ورا و بستنی را هم روی ژله ها ریخته و قالب را در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد و کاملا سفت شود .
سپس خرده شیشه را از قالب جدا کرده و در ظرف مورد نظر بر می گردانیم .