اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

اشعار و متون ادبی

نظم و نثر ادبی

در محضر امام خمینی ( ره )


همسر امام(ره) می‌گفتند: حدود 1/5 ماه قبل از عمل جراحی امام‌خمینی(ره) که منجر به رحلت آن بزرگوار در 14 خرداد سال 1368 شمسی شد، امام به من فرمودند: خواب خوشی دیده‌ام و برای تو نقل می‌کنم ولی تا زنده‌ام راضی نیستم برای احدی نقل کنی.
در خواب دیدم که فوت کرده و از دنیا رفته‌ام. حضرت علی(ع) تشریف آوردند و مرا غسل دادند و کفن کردند و بر جنازه‌ام نماز خواندند، سپس پیکرم را در میان قبر نهادند و آنگاه فرمودند: اکنون راحت هستی؟ عرض کردم: راحت هستم ولی در جانب راستم کلوخی وجود دارد که مرا ناراحت می‌کند.
حضرت علی(ع) آن کلوخ را برداشته و دست مرحمت بر همان قسمت از بدن من که ناراحت بود کشیدند و آنگاه به طور کلی ناراحتی برطرف گردید و راحت شدم.(‍1)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. به نقل از مرحوم سیداحمد آقا‌خمینی(ره): داستان دوستان، ج 5، ص 249.

پلو پاکستانی 149

حداکثر زمان پخت
45 دقیقه
مناسب برای
3 نفر
2 پیمانه
برنج
1 عدد
هویج
1 پیمانه
کنسرو نخود فرنگی
1/2 پیمانه
گل کلم
1 عدد
پیاز
2 حبه
سیر
به مقدار لازم
نمک و فلفل
1/4 قاشق چای خوری
پودر هل
1/2 قاشق چای خوری
پودر دارچین
1 قاشق چای خوری
زردچوبه
به مقدار لازم
روغن مایع
پلو پاکستانی


برای تهیه پلو پاکستانی ، ابتدا گل کلم را خرد کرده و با مقدار کمی آب و نمک می گذاریم تا نیم پز شود .
۱ عدد پیاز رنده شده را در کمی روغن و یا کره تفت می دهیم تا نرم و طلایی رنگ شود . سپس ادویه های لازم را به آن اضافه کرده و در مرحله بعد سیر رنده شده را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی سیرها به مشام برسد .
حالا هویج پوست گرفته و رنده شده را به مواد بالا اضافه کرده و تفت می دهیم تا هویج ها کمی نرم شده و با دیگر مواد مخلوط شوند .
در پایان گل کلم نیم پز و کنسرو نخود فرنگی را نیز افزوده و بعد از اینکه تمامی مواد کاملا باهم مخلوط شدند ، زیر حرارت را خاموش می کنیم .
برنج را می توانید به صورت کته و یا آبکش تهیه نمایید . برای کته کردن مخلوط بالا را با برنج مخلوط کرده ، به مقدار کافی آب اضافه کرده و مانند کته می گذاریم تا دم بکشد .
برای پلو پاکستانی آبکش ، بعد از آبکش کردن برنج کف قابلمه مورد نظر کمی کره ریخته و ته دیگ مورد نظر را کف آن می چینیم ( من از سیب زمینی ، بال و پاچین استفاده کردم ) و بعد مواد مخلوط بالا را لا به لای برنج ریخته و می گذاریم تا پلو پاکستانی دم بکشد .
بعد از اینکه پلو پاکستانی دم کشید آن را در ظرف مورد نظر کشیده و با سالاد و یا ترشی دلخواه سرو می کنیم .

قارچ پلو 148


حداکثر زمان پخت
40 دقیقه
مناسب برای 2 نفر
2 پیمانه
برنج ایرانی
100 گرم
گوشت چرخ کرده
6 عدد
قارچ
2 عدد
گوجه فرنگی
2 عدد
هویج
2 عدد
پیاز
1 عدد
سیب زمینی
1 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی
1/2 قاشق چای خوری
پودر کاری
1/2 قاشق چای خوری
زردچوبه
به مقدار لازم
روغن
به مقدار لازم
نمک و فلفل
قارچ پلو



برای تهیه قارچ پلو ، ابتدا برنج را از سه ساعت قبل با کمی نمک خیس کرده و کنار می گذاریم .
یک عدد پیاز را پوست گرفته و رنده می کنیم و با گوشت چرخ کرده ، نمک و فلفل مخلوط کرده ، ورز می دهیم تا کاملا باهم ترکیب شوند .
حالا از مایع گوشتی برداشته و کوفته ریزه درست کرده و در روغن سرخ کرده و کنار می گذاریم .
پیاز دوم را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم و در کمی روغن تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند .
قارچ ها را نیز شسته و خلال می کنیم و به پیازها اضافه کرده ، تفت می دهیم . کمی آبلیمو نیز به قارچ ها اضافه می کنیم تا رنگ قارچ ها سیاه نشود .
هویج را نیز نگینی کرده و به قارچ ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا تمامی مواد باهم ترکیب شوند .
دو عدد گوجه فرنگی را نیز رنده کرده و به مواد بالا اضافه کرده و در قابلمه را می بندیم تا مواد لای پلو با آب گوجه بپزند . سپس نمک ، فلفل فراوان ، پودر کاری ، زردچوبه و رب را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا ادویه ها نیز با مواد ترکیب شده و بوی خامی رب هم گرفته شود . سپس زیر قابلمه را خاموش می کنیم تا سس ما کمی خنک شده و به هنگام ریختن لای برنج ، برنج را نرم نکند .
برنج را نیز آبکش می کنیم .
کف یک قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را کف آن می چینیم . سپس مقداری از برنج را روی ته دیگ ریخته و روی آن سس قارچ را به همراه چند عدد کوفته ریزه می ریزیم و دوباره برنج و سس قارچ و کوفته ریزه . این کار را ادامه می دهیم تا برنج آبکش شده ، سس قارچ و کوفته ها تمام شود .
سپس در قابلمه دمی گذاشته و روی حرارت قرار می دهیم تا کمی داغ شده و بخار کند و بعد زیر حرارت را کم می کنیم تا پلو قارچ ما با حرارت ملایم به مدت 40 دقیقه دم بکشد .

هرگاه می خواهی شخصیت واقعی یک انسان را بشناسی ....

Image result for ‫تصویر نقاشی علی پوراحمد‬‎

 

 هرگاه می خواهی شخصیت واقعی یک انسان را بشناسی


به حرف هایی که دیگران درباره او می زنن توجه نکن


بلکه ببین او درباره ی دیگران چگونه صحبت می کند


 

" لئو آیکمن "

حماقت شفا ندارد!

Related image

 

حضرت عیسی(ع) فرمود: «من بیماران را مداوا کردم و به اذن خداوند شفایشان دادم. کور مادرزاد را به اذن خدا بینا کردم، مردگان را به اذن خدا زنده کردم. ولی وقتی می‌خواستم شخص «احمق» را معالجه کنم، نتوانستم او را اصلاح گردانم!»

پرسیدند: احمق کیست؟ حضرت فرمود: خودرای خودپسند، کسی که همه فضایل را برای خود می‌داند و هیچ عیبی در خود نمی‌بیند، هرچه حق و حقوق است برای خودش می‌داند و برای دیگران نسبت به خود حقی قائل نیست. این همان احمق است که برای درمان او، هیچ راه چاره‌ای وجود ندارد. (1)
ــــــــــــــــــــــــــــــ
1- الاختصاص، ص221

چگونگی تقویت شناخت و عقلانیت

Related image


    قال‌الامام‌الحسین(ع):

«دراسه العلم لقاح المعرفه، و طول التجارب زیاده فی‌العقل»

امام‌حسین(ع) فرمود:
آموختن علم و دانش نطفه بارور شدن شناخت و معرفت است، و
تجربیات طولانی و بسیار مایه فزونی عقل و خرد است. (1)
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
1- بحارالانوار، ج 75، ص 128

کیک مارمالاد 147

زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
50 دقیقه
مناسب برای
8 نفر
2 عدد
تخم مرغ
100 گرم
روغن جامد یا کره
240 گرم
آرد
120 گرم
شکر
1 قاشق چای خوری
بکینگ پودر
1/2 قاشق چای خوری
وانیل
به مقدار لازم
مارمالاد
کیک مارمالاد


برای تهیه کیک مارمالاد ، ابتدا آرد و بکینگ پودر را الک کرده وکنار می گذاریم .
شکر و روغن را باهم ترکیب کرده و هم می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شوند . بعد تخم مرغ ها را دانه دانه همراه با وانیل به روغن و شکر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یک دست شود .
ترکیب آرد و بکینگ پودر را که از قبل الک کرده ایم را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیر نسبتا سفتی حاصل شود .
کف قالب مورد نظر ( من از قالب پای و تارت استفاده کردم ) را چرب کرده و یا کاغذ روغنی می اندازیم . دو سوم خمیر را کف قالب ریخته و سطح آن را صاف می کنیم . سپس مارمالاد توت فرنگی را روی سطح خمیر ریخته و پخش می کنیم تا تمام سطح آن پوشانده شود .
باقی مانده خمیر را در قیف ریخته ( اگر قیف ندارید از یک کیسه فریزر هم می توانید استفاده کنید ) و روی کیک مارمالاد نوارهای باریک می کشیم .
در پایان کیک را به مدت 40 تا 50 دقیقه در فری که از یک ربع قبل گرم کرده ایم در طبقه وسط در دمای 180 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا کیک مارمالاد ما آماده شود .
کیک مارمالاد را بعد از پخت از فر خارج و اجازه دهید تا خنک شود .
کیک مارمالاد را از قالب بیرون آورده و با توت فرنگی تزئین کنید .

کوکی شکلاتی 146


زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
30 دقیقه
1/2 پیمانه
کره نرم
1/2 پیمانه
شکر قهوه ای
1/3 پیمانه
شکر
1 پیمانه
آرد
1 عدد
تخم مرغ
1 قاشق چای خوری
وانیل
1/2 قاشق چای خوری
جوش شیرین
1/3 پیمانه
نمک
1/2 پیمانه
شکلات چیپسی
100 گرم
شکلات تخته ای
100 گرم
خامه صبحانه
کوکی شکلاتی

ا
برای تهیه کوکی شکلاتی ، ابتدا خمیر آن را آماده می کنیم . برای این کار فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود . آرد ، جوش شیرین و نمک را باهم ترکیب کرده و الک می کنیم .
کره را که از قبل در دمای محیط قرار داده و نرم شده است را داخل کاسه ای ریخته و شکر را به آن اضافه می کنیم .

با همزن برقی آنقدر می زنیم تا سفید رنگ و پفکی شود . سپس تخم مرغ و وانیل را هم اضافه کرده و دوباره هم می زنیم تا تخم مرغ نیز با کره و شکر ترکیب شده و مایع یک دستی به دست آید . ( نیازی به هم زدن زیاد نیست همین که تمامی مواد کاملا باهم ترکیب شوند کافی است )
حالا ترکیب مواد خشک را کم کم اضافه کرده و با یک قاشق و یا همزن دستی آرد را نیز فقط در حد مخلوط شدن هم می زنیم .
در پایان شکلات چیپسی را نیز به خمیر کوکی شکلاتی اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
کف قالب تارت و یا تابه را چرب و آرد پاشی کرده و یا کاغذ روغنی می اندازیم . حالا خمیر آماده شده را کف قالب ریخته و با پشت قاشق صاف می کنیم . کوکی شکلاتی را داخل فر از قبل گرم شده به مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا بپزد .
سپس از فر خارج کرده و کنار می گذاریم تا کمی خنک شود .
تا آن زمان شکلات و خامه را به روش بن ماری ذوب کرده و صبر می کنیم تا خنک شود .
سپس شکلات آب شده را روی کوکی شکلاتی ریخته و بعد از برش با یک فنجان چای سرو می کنیم

" استاد شهریار ، در وادی غزل "

Image result for ‫شعری در باره شهریار‬‎


کسی نیست در این گوشه فراموشتر از من

وز گوشه نشینان توخاموشتر از من

هر کس به خیالیست هم آغوش و کسی نیست

ای گل به خیال تو هم آغوشتر از من

می*نوشد از آن لعل شفقگون همه آفاق

اما که در این میکده غم نوشتر از من

افتاده جهانی همه مدهوش تو لیکن

افتاده*تر از من نه و مدهوشتر از من

بی ماه رخ تو شب من هست سیه*پوش

اما شب من هم نه سیه*پوشتر از من

گفتی تو نه گوشی که سخن گویمت از عشق

ای نادره گفتار کجا گوشتر از من

بیژن*تر از آنم که بچاهم کنی ای ترک

خونم بفشان کیست سیاوشتر از من

با لعل تو گفتم که علاجم لب نوشی است

بشکفت که یارب چه لبی نوشتر از من

آخر چه گلابی است به از اشک من ای گل؟

دیگی نه در این بادیه پرجوشتر از من


اشعار استاد شهریار, اشعار شهریار,شعرهای استاد شهریار



این همه جلوه و در پرده نهانی گل من

وین همه پرده و از جلوه عیانی گل من

آن تجلی که به عشق است و جلالست و جمال

و آن ندانیم که خود چیست تو آنی گل من

از صلای ازلی تا به سکوت ابدی

یک دهن وصف تو هر دل به زبانی گل من

اشک من نامه نویس است وبجز قاصد راه

نیست در کوی توام نامه رسانی گل من

گاه به مهر عروسان بهاری مه من

گاه با قهر عبوسان خزانی گل من

همره همهمه*ی گله و همپای سکوت

همدم زمزمه*ی نای شبانی گل من

دم خورشید و نم ابری و با قوس قزح

شهسواری و به رنگینه کمانی گل من

گه همه آشتی و گه همه جنگی شه من

گه به خونم خط و گه خط امانی گل من

سر سوداگریت با سر سودایی ماست

وه که سرمایه هر سود و زیانی گل من

طرح و تصویر مکانی و به رنگ*آمیزی

طرفه پیچیده به طومار زمانی گل من

شهریار این همه کوشد به بیان تو ولی

چه به از عمق سکوت تو بیانی گل من

بزرگداشت مقام استاد شهریار

Image result for ‫شعری در باره شهریار‬‎


آمـدی، جـانـم بـه قـربـانـت ولــی حـالا چـرا بی وفـا

حـالا کــه من افـتــاده ام از پـا چـرا

نوشـدارویی و بعـد از مرگ سهـراب آمدی

 سنگدل این زودتر می خــواستی، حالا چـرا

عـمر ما را مهلت امروز و فردای تو نیست

 من که یک امروز مهـمـان توام، فـردا چـرا

نـازنـیـنا مـا بـه نـاز تـو جـوانـــی داده ایــم

 دیگـر اکنون با جوانان ناز کـن، بـا مـا چـرا

وه کـه بـا ایـن عـمرهـای کـوتـه بی اعـتبار

 این همه غافل شدن از چون منی شیدا چـرا

شورفرهادم به پرسش سر بزیر افکنده بود

ای لـب شـیـرین جـواب تـلخ سربالا چـــرا

ای شب هجران که یکدم در تو چشم من نخفت

 این قدر با بخت خواب آلود من، لالا چـرا

آسمان چـون جمع مشتاقان پریشان می کند

 در شگـفـتم من نمی پاشد ز هـم دنــیـا چـرا

در خـزان هـجر گـل ای بلبل طبع حــزین

 خامُـشی شـرط وفـاداری بـود، غـوغـا چـرا

شهـریارا بی حبـیب خود نمی کردی سفر

این سفـر راه قـیامت می روی، تـنهـا چـرا

اشعار استاد شهریار, اشعار شهریار,شعرهای استاد شهریار

مصرف دارو یا خود درمانی ، ملت حکیم باشی !



مصرف خود سرانه افراد جهت درمان ؛ عوارض خطرناکی در پی دارد چرا که عوارض دارویی

اثرات مخربی بر بدن انسان به جا می گذارد .

 

 

" جام جم "

پذیرایی آیت‌الله مرعشی از هانری کربن فرانسوی

Image result for ‫تصویر گل زیبا‬‎


از رسوم قدیمی و زیبای ایرانیان که اسلام مؤید و مروج آن بوده، سنت میهمانی و میزبانی است که در آن بر پذیرایی، احترام و خوش‌رویی با میهمان تأکید شده ،زیرا این سیره نیکو که پیشوایان ما در آن سرآمد هستند موجب تحکیم روابط بین مسلمین می‌شود.
آیت‌الله مرعشی نجفی با میهمان خیلی با ملاطفت و احترام برخورد می‌کردند به‌طوری‌که یک‌بار قرار بود، هانری کربن، فیلسوف فرانسوی، خدمتشان برسد، آقا در عین سادگی در اتاق برای او صندلی آماده کردند، ولی خودشان روی زمین نشستند.
هانری کربن به خاطر احترام به حضرت آقا از نشستن روی صندلی خودداری کرد، ولی استاد فرمودند: شما به صندلی عادت کرده‌اید و نشستن روی زمین برایتان مشکل است، دوست دارم حال که میهمان من هستید، پیش من راحت باشید و روی صندلی بنشینید.
حتی با اینکه ماه مبارک رمضان بود، خواستند برایش چایی بیاورند، امّا هانری کربن گفت که ماه مبارک رمضان است و لازم نیست چایی بیاورید. این عالم میهمان‌نواز جواب دادند: پذیرایی از میهمان برای ما لازم است و چون شما مسافر هستید،‌اشکالی ندارد و هیچ‌اشاره‌ای به مسیحی بودن او نکردند. (1)

_________________
(1) با اقتباس و ویراست از کتاب شهاب شریعت به نقل از حوزه نیوز

چگونگی عبادت کیفی سلمان

 

Image result for ‫تصویر گل زیبا‬‎
امام صادق(ع) فرمود: روزی پیامبر اسلام(ص) به یاران خود فرمود: کدام یک از شما تمام روزها را روزه می‌دارد. سلمان گفت: من، یا رسول‌الله. پیامبر(ص) پرسید: کدام یک از شما تمام شبها را به عبادت می‌گذراند؟ سلمان گفت: من یا رسول‌الله. حضرت پرسید: آیا کسی هست از شما که روزی یک بار قرآن را ختم کند؟ سلمان گفت: من یا رسول‌الله.
یکی از حاضران که جواب‌های سلمان را خودستایی و فخرفروشی می‌پنداشت، گفت: اکثر روزها دیده‌ام که سلمان روزه نیست، بیشتر شب را هم می‌خوابد و بیشتر روز را به سکوت می‌گذراند، پس چگونه همیشه روزه است، و هر شب برای نیایش با خدا بیدار می‌ماند و روزی یک بار قرآن را ختم می‌کند؟!
پیامبر گرامی(ص) فرمود: ساکت باش! تو را با همسان لقمان چه کار؟! اگر می‌خواهی چگونگی‌اش را از خود سلمان بپرس تا خبر دهد!
سلمان گفت: در ماه سه روز روزه می‌گیرم و خداوند فرموده است: هر کس عمل نیکی انجام دهد پاداش ده برابر دارد. از طرف دیگر، روز آخر شعبان را روزه گرفته و آن را به روزه ماه رمضان متصل می‌کنم، و هر کس چنین کند، پاداش روزه همیشه را دارد. از رسول خدا شنیدم که فرمود: هر کس با طهارت بخوابد، در ثواب چنان است که تمام شب را عبادت کرده باشد.
اما ختم قرآن: رسول‌خدا(ص) فرمود: هر کس یک بار سوره «قل‌هوالله» را بخواند، پاداش یک سوم قرآن را دارد و هر کس دو بار بخواند، دو ثلث قرآن را خوانده است، و هر کس سه بار بخواند، گویا قرآن را ختم کرده است، و نیز حضرت فرمود: یا علی! هر کس تو را با زبان دوست بدارد یک سوم ایمانش کامل شده، هر کس با دل و زبان دوست بدارد، دو ثلث ایمان او کامل شده، و هر کس با دل و زبانش دوستت بدارد و با دست هم یاری‌ات کند، تمام ایمان را به دست آورده است. (1)
________________________

1- بحارالانوار، ج22، ص317

ژله رولی 145

زمان آماده سازی
15 دقیقه
حداکثر زمان پخت
45 دقیقه
مناسب برای
4 نفر
1 بسته
پودر ژله
1 عدد
بستنی وانیلی
3/4 پیمانه
آبجوش
ژله رولی


یک بسته پودر ژله با طعم دلخواه را با آبجوش مخلوط می کنیم و روی حرارت غیر مستقیم ( روی کتری یا سماور ) هم می زنیم تا شفاف شود. سپس بستنی را به ژله اضافه می کنیم و با آن مخلوط می کنیم تا بستنی در ژله حل شود ولی آنقدر هم نمی زنیم که کف روی آن از بین برود.
کف سینی را سلفون کشیده و ژله را روی آن می ریزیم و به مدت 45 دقیقه در یخچال قرار می دهیم.
بعداز یخچال بیرون اورده و به صورت طولی برش می دهیم و رول می کنیم .


بستنی انبه 144


زمان آماده سازی
60 دقیقه
مناسب برای
6 نفر
250 میلی لیتر
شیر
300 میلی لیتر
خامه
400 گرم
شیر عسلی
800 گرم
انبه خرد شده
8 عدد
هل خرد شده
بستنی انبه


برای تهیه بستنی انبه ابتدا دانه های هل را از پوست درآورده و خرد می کنیم .

در ظرف مناسبی خامه ، شیر و هل را مخلوط کرده و آن را روی شعله با حرارت ملایم قرار می دهیم تا به دمای جوش برسد .

سپس مایع را از روی حرارت برداشته و نیم ساعت صبر می کنیم تا خنک شود و شیر عطر و طعم هل را به خود بگیرد .

انبه ها را نیز شسته و هسته آن را بیرون می آوریم و بعد فیله انبه را در مخلوط کن ریخته تا کاملا له شود و پوره یک دستی به دست آید .

مخلوط شیر و خامه را از صافی رد می کنیم تا دانه های هل جدا شوند و بعد شیر عسلی را به آن اضافه می کنیم .

مخلوط به دست آمده را با همزن برقی آنقدر می زنیم تا غلیظ شود .

سپس پوره انبه را اضافه کرده و با دیگر مواد مخلوط می کنیم تا یکدست شود .

بستنی انبه را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با نایلون بپوشانید و آن را به مدت یک شب تا صبح ( تا زمانی که بستنی خودش را بگیرد ) در فریزر قرار دهید .

10 دقیقه قبل از سرو بستنی انبه ظرف را از فریزر خارج کنید و سپس بستنی را اسکوپ زده و در ظرف مورد نظر ریخته نوش جان کنید .

اگر می خواهید بستنی را به صورت قالبی سرو کنید حتما ته قالب را سلفون کشیده و بعد مایع بستنی انبه را در قالب بریزید و روی آن را با سلفون ببندید و بعد در فریزر قرار دهید تا سفت شود و به هنگام سرو ، بستنی انبه را در ظرف مورد نظر برگردانید .